Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Det er ikke alltid hvordan man har det, men hvordan man tar det

Øystein Sunde forteller i en av sine eminente sanger om hypokonderen som holder på å grave sin egen grav. Verken doktoren, eller noen andre trodde på alle hans sykdommer. Men på gravsteinen der skal det stå: Hva var det jeg sa!!? Hva var det jeg sa!!
Ingen skulle være i tvil om at han fikk det siste ordet.
Og selvsagt hadde han rett, men,,,,
Som en annen har sagt: ”det kan godt hende at pessimisten har rett i det lange løp, men optimisten hadde det nok mye bedre underveis.”
Det gjelder å se mulighetene. Verden rommer så mange skatter for oss alle, hvis vi bare har øyne som ser dem. Og like viktig:
En åpen hånd som strekker seg ut for å ta imot dem.

”Optimisten ser smultringen, pessimisten hullet.”

Det var to eneggede tvillinger, hvor den ene alltid var optimistisk, fylt av håp, og ofte sa: ”Det vil nok gå bra”
Den andre var en trist og håpløs pessimist som stadig ventet at det verste skulle skje. Dette bekymret foreldrene slik at de tok med begge barna til en psykolog, i håp om å få balansert dette på et vis.
Psykologen foreslo at foreldrene skulle plassere tvillingene i hvert sitt rom neste gang de hadde fødselsdag, og så la de få gavene.
”Gi pessimisten de beste lekene dere har råd til å kjøpe ham, og gi optimisten en eske med hestemøkk!.”
Foreldrene gjorde som han sa.
Da de kikket inn på rommet til pessimisten, hørte de ham klage høylydt: ”Jeg liker ikke fargen på denne leken….jeg vedder på at denne leken kommer til å gå i stykker….dette var et skikkelig dårlig spill!...jeg er sikker på at noen andre har større leker enn disse.”

De gikk så og stilte seg utenfor optimistens dør. Det var tydelig at han var i godt humør. Han satt og smålo for seg selv, midt på gulvet. Da de tittet inn, så de at han kastet møkka opp i været, mens han sa: ”Dere lurer ikke meg. Der det er så mye hestemøkk, må det finnes en ponni i nærheten!!”

”For det er håp for et tre, når det blir hogd ned, at det skal spire igjen, og at de spede skuddene ikke skal ta slutt.” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter