Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Se jeg forkynner dere en STOR glede. En glede for hele folket!

Juleevangeliet handler om den største julegaven av dem alle. En gave som inneholder så mye, at det vil ta en evighet å utforske dets dybder. Gaven har gitt lys og håp til millioner av mennesker over hele verden, og i flere tusen år! Den ligger også og venter på deg. Og som enhver gave, er den din, hvis du ønsker å ta imot den….. For den ble gitt til hele verden…

« En fabel om julens budskap»

Det var en voldsom kuldeperiode over byen, og gutten som stod og solgte aviser på gatehjørnet hadde aldri kjent seg så frossen før. Folk flest holdt seg innendørs, så det gikk heller dårlig med salget. Han gikk bort til en politimann og sa: ”Unnskyld meg, men du kjenner ikke til et sted hvor en forfrossen stakkar kan ta inn for kvelden? Du skjønner vanligvis pleier jeg og sove i en pappkasse noen gater lenger bort, men da det er så kaldt hadde det vært fint og fått kommet inn og varmet seg!?”
Politimannen så ned på han og sa: ”Hør på meg, gutten min. Dette er det jeg vil du skal gjøre. Ser du det hvite, store huset nederst til høyre der borte? Gå å bank på døra der. Og når de kommer for å åpne skal du bare si: Johannes 3 vers 16!, så skal du se de slipper deg inn!”

« Smak og kjenn at Herren er god»

Gutten gjorde som han ble fortalt, gikk oppover trappa til det store huset, banket på, og da en eldre dame åpnet, sa han: ”Johannes 3 vers 16” Og ganske riktig, hun sa: ”Kom inn”
Han gikk inn, og fikk beskjed om å sette seg i stua, i lenestolen fremfor peisen. Hun gikk ut en liten stund, og han ble sittende og tenke for seg selv:” Johannes 3 vers 16!? Jeg skjønner ikke hva det betyr, men det gjør i alle fall at en kald gutt blir varmere”
Da damen kom tilbake spurte hun ham om han var sulten. Han svarte: ”Jeg har ikke spist på et par dager, så det hadde gjort seg med en liten matbit!” Damen ledet ham inn på kjøkkenet, og ba ham sette seg. Og der fikk han spise seg god og mett! Mens han satt og spiste tenkte han for seg selv:” Johannes 3 vers 16!? Jeg forstår ikke dette, men det gjør i alle fall at en sulten gutt kjenner seg mett!”
Hun tok ham så med seg opp på badet, og fylte et badekar med varmt vann, og masse skum! Så ba hun ham sette seg oppi! Han ble sittende en god stund, og nesten sovnet. Og mens han lå slik i en halv døs tenkte ham med seg selv: Johannes 3 vers 16?! Jeg skjønner ikke hva det handler om, men det gjør iallefall at en skitten guttunge blir ren!”
Etterpå ble han ledet til et rom, med en stor seng. Damen dyttet dynen, og puten tett omkring ham idet hun kysset ham på pannen og sa: ”god natt!” Mens han lå og så igjennom vinduet på snøen som dalte ned utenfor, tenkte han idet han sovnet: ”Johannes 3vers 16!? Jeg skjønner ikke helt hva det handler om, men det gjør i alle fall at en sliten gutt får hvilt seg!”

«Forklaringen»

PNeste morgen ble han igjen tatt med på kjøkkenet, og fikk spist seg mett! Deretter tok den gamle damen han med seg ut i stua, og foran peisen tok hun frem sin slitte bibel! ” Vet du hva Johannes 3 vers 16 handler om, gutten min? Nei, frue. Første gang jeg noensinne hørte det var fra politimannen i går, som ba meg gå hit, og bruke det!” Så åpnet damen boka, og leste fra Johannes 3vers 16: For så høyt har Gud elsket verden, at Han gav sin sønn den eneste, for at hver den som tror på Ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv! Så begynte hun å forklare gutten om Jesus. At Han kom til jorda for to tusen år siden, gikk omkring og gjorde godt. Gav sitt liv på et kors for vår skyld, men stod opp igjen fra de døde!! Og alle de som nå tar imot ham i sitt hjerte, blir tilgitt alle feil de noensinne måtte ha begått. Og de er lovet et felleskap med Gud her nede, og en evig himmel ved livets slutt! Der og da bestemte gutten seg. Han åpnet sitt hjerte for denne Jesus, og overgav sitt liv i Guds hender! Og mens han satt der, litt overveldet av alt han hadde hørt, tenkte han:” Johannes 3 vers 16! Jeg forstår ikke alt dette helt. Men det gjør i alle fall at en bortkommen gutt, kjenner seg hjemme!”

” Akk ,kom jeg opp vil lukke. Mitt hjerte og mitt sinn.
Og full av lengsel sukke, kom Jesus dog her inn……”

”Han kom til sine egne, men Hans egne tok ikke imot Ham. Men alle de som tok imot Ham, de gav Han rett til å bli Guds barn” Bibelen

Med ønske om ei velsignet julehøytid, der ALLE gaver blir tatt imot.
med glede!!!!!!.


 

Fosen Kristne Senter