Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Dom ikke din neste, før du har gått en mil i hans sko

Det var en strålende søndagsmorgen, og pastoren var på tur med t-banen til kirken. Sammen med noen få medpassasjerer nøt han stillheten, og satt å finpusset på prekenen han skulle holde.
Han satt i egne tanker, men ble raskt oppmerksom på en far, med sine tre små barn, som kom på vognen. Først klarte han og ignorere dem, men ettersom støy nivået steg, ble det umulig å konsentrere seg. ”Det var da som bare, nå som han jobbet med en ny, og friskere inngang i prekenen.” mumlet han halv høyt. Som et lite hint, til barnefaren, om at han kanskje skulle ta litt mer ansvar.
Men neida. Mannen ble sittende. Nå ble det tydelig at flere av passasjerene var irritert. Barna klatret rundt på stolene, og laget i det hele tatt mer og mer bråk. Hvorfor går det ikke an å sitte i ro og fred, og nyte søndagsmorgenen?
Noen måtte sette en stopper på dette bråket, og si noen sannhetens ord både til barna, og deres far.

”Forandringen”

Da stoppet t-banen, og de skulle tydeligvis gå av. På vei ut snur faren til barna seg, og sier: ”Jeg beklager mine barns oppførsel. De har ikke for vane å være så urolige. Dere skjønner, vi kommer nettopp fra sykehuset hvor min kone, og barnas mor har ligget de siste dagene. Hun har kjempet mot kreften, men døde ifra oss i dag morges.
Jeg tror det er en slags avreagering fra barnas side”
Det kom en tåre fra mannens øye, da døren gikk igjen.
Det ble igjen helt stille vognen.
Toget begynte sakte å bevege seg, og alt ble stilt i et annet lys.

Det ble en annerledes preken den søndagen.

”Døm ikke, så skal dere slett ikke bli dømt. Fordøm ikke, så skal dere ikke bli fordømt” Jesus


 

Fosen Kristne Senter