Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Påskens mysterium!

Hvorfor i all verden er påskens budskap så viktig? Og hva er egentlig påsken budskap?
Det er helt klart at det var et voldsomt drama som utspilte seg disse dagene i Jerusalem for over 2000 år siden. Verdens fortsatt mest solgte bok, bibelen, bruker store deler av sine evangelier for å formidle hendelsene. Det er som om det blir satt forstørrelsesglass på disse dagene, slik at alle detaljene blir med. Uten tvil mente skribentene at selv om mye annet også var viktig av alt som hadde hendt dem de siste årene, var dette det viktigste!

«Dagene før,,,,,»

Historien er godt kjent av de fleste som leser dette! Det store inntoget inn til byen, hvor Jesus blir hyllet som en konge, og folkemengden roper : ”Hosianna, Davids sønn.” Den samme folkemengden forøvrig, som i forakt og hat skal rope om noen få dager: ”Korsfest ham, få denne mannen bort fra jordens overflate” Historien har gjentatt seg noen ganger siden den gang.
Vi ser hvordan Jesus renser templet, i sinne over at Guds hus ble gjort til noe annet enn det var tiltenkt. Og han holder sitt siste måltid med sine nærmeste venner! Han visste at hans time var kommet, står det. Da tar han på seg et klede, bøyer seg ned, og vasker disiplenes føtter! De var sikkert skitne etter vandring langs støvete gater, der mennesker og dyr brukte samme
vandringsårer. Judas fikk også føttene vasket, selv om det står at han hadde bestemt seg for å forråde ham.

«Fornektelsen»

Så blir han fanget av en mengde soldater, etter å ha fått det ”berømte” kysset fra Judas. ”Venn, hva gjør du her?” Spør Jesus. De fører ham frem for datidens dommere, etter at de nærmeste har rømt i frykt. Vi har Peters fornektelse av å i det hele tatt kjent denne mannen. Et svik mot seg selv, og sin nærmeste venn. Hvordan kunne du? Han gikk ut og gråt da sannheten stod frem for ham. Gråt over sin egen svakhet, og bristende karakter. Han som tidligere hadde bekjent at selv om ALLE andre sviktet, kunne Jesus regne med han!

«Korsfestelsen»

De forhør og pinsler han siden blir utsatt for, er malt med sterke farger i Mel Gibsons film : ”The Passion ” for noen år siden. Tornekronen som ble tredd nedover hans hodet, mens piggene skar seg inn. Romernes nihalede katt, som fikk huden til å revne under slagene.
Ydmykelsen, spyttingen, kappen som ble lagt over ham under hånlig latter.
Han måtte bære den tunge bjelken selv.! Hvilken frykt så ham i øynene? En av menneskehetens verste torturmetoder lå foran. Korsfestelsen!
Hva tenkte ham? Han trodde han var kalt av Gud til å frelse verden! Hvor ble det av alle vennene? Dette kunne da umulig være Guds gode vilje? Som en kvinne som bare må hengi seg til riene og smertene, ruller ondskapen over ham som i bølger. Igjen, og igjen!
Jeg vet ikke hvordan det er å få spikret hendene fast til en påle! Ikke føttene heller! Men den fysiske smerten må ha vært hinsides menneskelig fatteevne! Men jeg vet hvordan jeg ofte reagerer under smerte og press! Da tyter det ut frustrasjon, sinne og mye annet gørr som ligger en eller annen plass her inne.
Men ikke her! ”Johannes, ta hånd om min mor.” Til røveren på nabo korset” Sannelig. I dag skal du få være med meg til Paradiset” Til de som korsfestet ham:” Far tilgi dem. For de vet ikke hva de gjør!!!”

«Enden på oppdraget»

Og de siste ord:” ”DET ER FULLBRAKT!!”
Hva i alle dager var det som var fullbrakt? Dette er jo en voldsom tragedie! Og alt snakket om evig liv, og et nytt rike er jo knust? Disippel flokken er spredt rundt alle vinder! Hvilken lysning ser DU mot midt i all smerten, håpløsheten og døden siden du kommer med slikt et rop?
Det er nettopp det som er mysteriet i det Nye Testamentet! Hvordan det var en bakenforliggende grunn til at Jesus måtte gå den vanskelige veien!
Har du sett det?
Ser du det?

FORGJEVES?
En høyde, et kors.
To naglemerkede hender!
Det var for DIN skyld Han var villig til å dø!
Det var DIN dødsdom Han sonte der på høyden!
Av kjærlighet tok Han DIN dom, for at du skulle gå fri!
Da Han ropte:” Far!!! Hvorfor har du forlatt meg??”
, var det for at Du aldri skulle bli forlatt!
Hva har DU gjort mot denne mannen fra Nasaret?
Sonet Han Din dom forgjeves?

”For Han ble såret for våre overtredelser, og knust for våre misgjerninger.
Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom” Bibelen

God Påske!

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter