Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Penger er en fantastisk tjener, men en forferdelig herre
- Del 2 -


Mange tror at bibelen sier at penger er roten til alt vondt, men det er feil. Den sier derimot at ”kjærligheten til penger, er en rot til all slags ondskap”. Penger i seg selv er jo helt nøytrale, og kan brukes både til godt, og mindre godt.
I Kigali, Rwanda, jobbet en ung kvinne ved navn Imacule, som prostituert. ”Gode kunder” kunne betale opptil 100.- kroner. Men en dag våknet hun opp, smittet med aids.
” Å få diagnosen hiv-smittet, er som å oppleve et jordskjelv, der du står ribbet igjen på ruinene av ditt eget liv” ,sier hun. Midt i denne fortvilelsen, får hun høre om at Jesus kan hjelpe, selv i de mørkeste situasjoner. Sammen med noen andre, som har opplevd sjokket, får hun styrke, og mot til å starte et arbeid blant de mange Hiv smittede i byen. Gruppen kaller seg ” Guds kjærlighet”, og går inn til de mange lidende, og døende pasientene i byen. Hiv er forbundet med skam, og fornedrelse. Derfor mister mange fullstendig kontakten med slekt og venner, og blir etterlatt for å dø alene. Der jobber de i ”dødens forgårder”, med lindring, trøst, og deler ut det evige livs ord til de som vil ta imot.
To av de som er med i gruppen, kan gjøre sitt arbeid med å bære omsorgen ut, fordi en gruppe mennesker på Fosen har sagt seg villig til å støtte økonomisk!. De betaler det de trenger for å leve, og får dekket sine utgifter, slik at de kan bruke all sin tid på arbeidet med de syke.
Fokus bank har jo slagordet: Hva har pengene dine gjort for deg, idet siste.?
I Bucuresti fikk jeg gleden av å gi 50 gatebarn en matpakke, som skulle holde den verste sulten unna. Og prisen i kr.-?
Ca 150.-.
Her finnes i alle fall muligheter!

”Det finnes ingen lommer på likskjorta”

HI Israel finner vi et interessant fenomen. Forskjellen på Gennesaret- sjøen, og Dødehavet. I Gennesaret kommer flere elver inn, og det myldrer av alt slags liv der. Fra den, nedover til Dødehavet renner den kjente Jordan elven. Men Dødehavet bærer sitt navn med rette. En av grunnene til at det er så lite liv der, foruten det sterke salt innholdet, er at det finnes ingen gjennomstrømning. Den samler bare til seg selv.!
Det samme fenomenet skaper sumper. De bare tar imot, og gir ingen ting ut.
Kanskje skaperverket selv vil fortelle oss noe om ”å samle i lader”. I vesten har vi nå snart tatt imot mer velstand enn vi er i stand til å bære.
Enn jorden selv er i stand til å bære?
Kanskje gjelder disse visdomsord på flere områder i livet?

”Den største lukka du kan ha, er å gjæra andre glad.
Men vil du denne lukka nå, då først deg sjølv du gløyma må”

” Gi, så skal det bli gitt dere, et godt mål som er presset, ristet sammen og renner over, skal bli lagt i fanget deres ” Jesus

Lese -Del 3-Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter