Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Selve lengselen er et pant at det vi lengter etter, er til!

En gang fantes det en melodi. Og alle visste hvordan den gikk. Den var så vakker, og harmonisk, og den lokket frem det beste i menneskene. Alle som hørte den ble fylt med en slik usigelig glede, ja, til en slik grad at de visste ikke om noe annet.
Men ettersom tiden gikk, og av mange forskjellige grunner, glemte flere og flere hvordan melodien gikk. Helt til ingen helt husket hvordan den var. Og disharmoni begynte å prege verden.
Helt andre toner ble nå rådende. Utrygghet, krig, død, sorg og smerte fikk større og større plass. Mørke skyer preget horisonten, mens en spurte: ”hvordan var egentlig denne melodien vi har hørt om?.” Melodi? Det finnes ingen melodi,” svarte noen. ”Det er bare gamle historier. Myter og overtro. Nei, her må nok hver enkelt spille sin egen tone”. Det spiller ingen rolle HVILKEN tone du spiller, bare du ikke skader noen.: sa andre.
Og det gjorde de.
Men hatet, utilgivelsen, krigene, døden, og disharmonien nådde stadig nye høyder.

”Kan det være melodien?”

Til slutt ble verden lei av all forvirringen, og ondskapen, og disharmonien. Og mens de var ute og diskuterte en dag, ble de plutselig var noe merkelig. Det var noe ulikt alt det andre de hadde hørt på en lang stund. : ”Det låter jo forferdelig”, sa noen. ”Men vent, lytt, hør godt etter”, sa en annen. ”Hører du ikke!?, det kan da umulig være!? Jo, DET må være melodien som vi har hørt om” Og folket samlet seg rundt en mann, som med et smil i ansiktet fortalte historier. Nesten som fra en annen verden.
Skarene kom for å høre ham. Noen undrende, noen likegyldig, mens andre ble helt overbevist: DETTE MÅ VÆRE MELODIEN. Så de prøvde nølende og synge med. Men da fikk de klar beskjed: Hva i all verden er det dere prøver på? Det har aldri vært noen melodi, og det kommer ALDRI til å bli noen. Det er bare en myte, et eventyr laget for å lure godtroende mennesker!
De snakket seg imellom, og fant ut at denne melodien måtte stoppes engang for alle. La oss bli kvitt denne fyren, og fjerne melodien fra jordens overflate.
Og de gjorde nettopp det.

”Endelig kvitt den!?”

Men da de hadde utført oppdraget, og satt seg ned i sine hus. For å spise, og drikke, og fortsette som før, ble de forstyrret. Det virket som om det var noe uro utenfor husene, på gatene. Så de gikk mot vinduet. Og der var det masse folk som gikk og sang. Og de ble forvirret, for de gjenkjente tonene. Det var toner som skapte melodien!? ”Men, vi drepte jo nettopp denne melodien? Hva er dette for noe!?” De sprang ut for å finne Ham, men alt de så var en mengde mennesker. Som sang den samme melodien!! Og de la merke til noe annet også. Når disse som sang melodien bommet på en tone, virket det som de stoppet opp, så mot himmelen, og lyttet. Som om de ventet å høre noe der fra.! Også fortsatte de igjen.
Nei, nå må noen stoppe denne galskapen en gang for alle!!,. sa de. Og de anstrengte seg til det ytterste.
Men den lot seg ikke stoppe!!! Stadig nye begynte å nynne med.

”Kommet for å bli!?”

Mange år er kommet, og gått. Og verden har forandret seg. Men den samme typen mennesker finnes ennå. Noen kan ikke skjønne dette tullet, med melodien. Hva skal den være godt for?. Andre er mer likegyldig til hele greia. La de holde på, så lenge de ikke skader noen!
Men så er det noen, kanskje ikke så mange, som sier: Ikke steng hjertedøra! Vær så snill å prøv å lytt! Den er der, skjønner du!!
Bare se i ansiktet på et frydefullt barn! Se på blomstene en vakker vårdag. Løft blikket og se på stjernene! Lytt til de vakreste symfonier! Se det i øynene på den du elsker! Se inn i ditt eget indre.
Så kanskje du også kan høre den!?.
Og begynne å nynne med!?

” Alt skapte Han vakkert i sin tid. Også evigheten har han lagt ned i menneskenes hjerter” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter