Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Det var en gang en spesielt tue dypt inne i blåbærskogen.
Den største tua, med de flittigste maurene i hele skogen


En fin sommerdag kom skogeieren forbi på sin vandring. Noen flotte blåbærris med spesielt fristende bær fikk ham til å stoppe opp, midt i denne maurtravelheten. Og skyggen hans kastet brått og blått mørke over rushtrafikken i den lave kveldsola. Slike solformørkelser hendte jo iblant når folk eller fe gikk forbi som snarest. Men denne gangen varte den ved. Det var mye fin bær, og skogeieren var sulten. Dessuten var veien lang, både foran og bak.
Ryktet spredte seg lynraskt: Skogeieren er her!

”Krise”

Hva løse rykter hittil hadde berettet, var med ett en realitet. Universets opprettholder i egen person besøker jorden! Han som hugger, og planter, river ned, og bygger opp- står for døren! Mange mente enden var nær, særlig de som kjente rystelsene fra bærplukkingen.
Alarmen gikk, og maurene kalte inn eldsterådet. De ble enige om å sende ut speidere.. Troppene vimset lynraskt, og udisiplinert i alle retninger.
Mot det ukjente mål: Skaperen selv!?

”Maurinvasjonen”

Skogeieren spiste både lenge og vel, og la ikke merke til maurinvasjonen før det kilte i den hårete underarmen. De var overalt. Noen på de glatte gummistøvlene, noen på den grovstrikkede strømpeleggen, nikkersen, den tynne sommerskjorta, skinnvesten, selv håret og den svette nakken hadde fått besøk. Men de beit ikke. Han ristet forsiktig den harde, blanke skyggeluen fri for maur, og de fleste speiderne datt uskadde ned i umiddelbar nærhet til hjemmet, slik at eldsterådet kunne få rask oversikt fra ferske rapporter.
Resultatet var forbløffende: Av 138 tilbakemeldinger hadde man 53 nesten fullstendig motstridende konklusjoner. Skogeieren var: Hard – bløt – kald – varm – flat – bratt – glatt – ruglete – rynkete – tørr – våt – sterktluktende – luktfri – osv.
Alle stod sterkt på sine rapporter og sverget på at de var basert på grundige studier og personlig åpenbaring. De hadde alle vært på åstedet. Møtet utviklet seg til den rene skandalen, der hver eneste tapre himmelstormer sto på sitt. De hadde personlig studert Gud, og visste hva de snakket om!


”Splittelsen”

Fra den dagen sluttet maurene å bygge på tuen sin, og møtes til felles lovprisning av skogeieren som stelte skogen så fint. I stedet hersket forvirring, og usikkerhet. Hovmotet blomstret og beskyldninger om løgn og uærlighet skapte vonde sår hos mange bolde speidere. Selv om de trøstet seg hver med sine tilhengere der de klumpet seg sammen i sin del av tua, og brukte tid på å forsvare seg, og granske naboens feil. Etter hvert ble historiene svært så fordreiet også. Og ettersom tiden gikk hadde man de mest utrolige forestillinger – om hverandre.
Bare synd at de ikke lyttet til det skogeieren fortalte dem, om seg selv og skogen sin. Men den var så svær, at det hadde de nok ikke klart å fatte.
Det er tross alt forskjell på maur, og menn.
Og på Skaperen, og det skapte.!?

” Ingen har noensinne sett Gud; men dersom vi elsker hverandre, blir Gud i oss, og hans kjærlighet er fullendt i oss” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter