Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Hva kom først? Høna, eller egget?
- Del 3 -


Det fortelles en historie fra tidenes morgen, at Gud og ateisten skulle konkurrere om å skape et mennesket. Da startskuddet gikk, bøyde Gud seg ned og tok opp en handfull forskjellig materie, og startet arbeidet. Ateisten så på, og bøyde seg ned mot jorden for å gjøre det samme. Da så Gud strengt på ham, og sa: ”Skaff deg din egen jord!” .


«Hva er da et mennesket, at Du skulle minnes ham?»

For noen år siden var jeg i en liten landsby i Romania, hvor jeg blant annet fikk muligheten til å si noe til de fattige barna. Det ble en rik stund, med masse sang og hjertekontakt for oss alle.! Jeg sa: ”Har dere vært ute sent om kvelden, og sett hvor fantastisk vakker en stjerneklar himmel kan være? ”De nikket, og var med på notene. ”Og har du tatt deg tid til å studere enn vakker rød rose? Eller en annen av fargerike blomstene rundt omkring.? ” Det var som de så det for seg. Og så spurte jeg: ”Men vet du hva som er det mest fantastiske, og vakreste av ALT det Gud har skapt i denne verden?” : Da så jeg at ”hjulene gikk rundt” i de små hodene deres. Jeg pekte på barna, en etter en, og sa:” Det er Du, og Du, og Du , og Du, og Du, og DU!!! Så avsluttet jeg med å si: ” La ALDRI noen stjele fra deg den sannheten! At Du er det fineste Gud har skapt. Og la ALDRI noen få fortelle deg noe annet. For det er løgn!!!”
Hva hadde alternativet vært?
Kanskje: ”Det at du sitter her i dag, er et resultat av et stort smell for veldig lenge siden! Ut av ingenting ble du sauset sammen av tilfeldige mutasjoner. Du må huske at du bare en overutviklet apekatt. En tilfeldig sammensetning av atomer, er det du er. Og vær takknemlig for at du ble et menneske, og ikke en meitemark bortgjemt i en eller annen skog! Som om det hadde gjort noen forskjell, da ingenting har noen mening allikevel der vi surrer rundt i et uendelig kosmos!”
Jeg vet ikke hva du tror hjelper best på selvfølelsen?
Jeg er i alle fall takknemlig for at jeg vet hva JEG tror på!!!.


«Meningen med livet»

Vær tålmodig med meg. Vitenskapen har helt klart sin plass i den moderne verden. Men den har også sin begrensning. Og hvis Gud finnes, så er det klart Han må være større enn våre hoder kan fatte. Når det gjelder spørsmålet om høna, og egget, er det faktisk lettere for meg å tro at Gud skapte med sin kraft, engang i tidenes begynnelse.
Alternativet er vanskeligere å tro på!
Men hva tror du?
Og hvorfor?
Den engelske skribenten B Levin skrev om Livets store gåte, og ikke tid til å finne svaret.
” For å si det rett ut: Har jeg tid til å oppdage hvorfor jeg ble født før jeg dør?...Jeg har ikke greid å svare på det spørsmålet ennå, og uansett hvor mange år jeg har foran meg, er det i alle fall ikke like mange som årene som ligger bak.!. Det er helt klart en fare for at jeg utsetter det til det er for sent. Hvorfor må jeg vite hvorfor jeg ble født?.
Fordi jeg naturligvis ikke greier å tro at det var en tilfeldighet:
og var det ikke en tilfeldighet, må det ha en mening!”

”Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får. Og den som leter, han finner. Og den som banker på, blir det lukket opp for!” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter