Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Hva kom først? Høna, eller egget?
- Del 2 -


En eldre mann gikk og vandret langs middelhavets strender, da han la merke til en liten gutt som var jobbet veldig iherdig i sanden. Fascinert av gutten, ble han stående en stund, før han spurte gutten hva han drev med. ” Jo du ser det store hullet her”, sa gutten, stolt over størrelsen på sandhullet han hadde fått til. ”Jeg har tenkt å lage en elv fra havet, og så flytte hele havet til mitt hull”
I 1859 utkom en bok som revolusjonerte det moderne menneskets syn på verden, og seg selv.. ”Artenes opprinnelse”, av Charles Darwin ble grunnlaget for mye av vitenskapen, og forskningen som gjøres i dag. Det som imidlertid har kommet litt i bakgrunn, er teoriens utfordringer. Og de fleste er ikke klar over at Darwin bruker faktisk en stor del av nettopp ”Artenes opprinnelse”, til å diskutere huller i teorien! Mens på skolene rundt omkring slås disse teoriene ofte fast som udiskutable sannheter! Nå er jeg ikke ute etter å undergrave hele evolusjonsteorien, da jeg tror det er mye sant i den! Men kanskje rokke litt på dens ubestridte sannhetsgehalt, og behandle den som det den egentlig er. En TEORI! .


«Utfordringer ved teorien»

Fossile bevis er for mange det de tror Darwin bygget sin tanker på! Men i kap. 14 s 336 i den norske utgaven skriver han:” Hvorfor frembyr ikke enhver samling av fossile levninger klare vitnesbyrd om livsformenes omdannelse igjennom trinnvise overganger. Vi ser INGEN(min utheving) slike vitnesbyrd. Dette er den mest innlysende og viktigste av alle de innvendinger som kan føres av min teori” Altså på den tiden kunne han ikke støtte seg på de fossile bevis, men satte sin lit til at fremtiden kunne bære frem de manglende vitnesbyrd!
Årene har gått, og mer enn noen gang graves det etter fossiler. ”The British museum of Natural History” har en av verdens største samlinger! På et spørsmål om hvorfor en bok fra en av lederne der, som omhandlet evolusjonsteorien, ikke innholdt bilder av overgangsformer, svarte han: ”Hvis jeg hadde visst om noen, fossil eller nå levende, ville jeg tatt dem med!” Det er ikke uten grunn at vi snakker om ”The missing link” Det er fordi mellomleddene mangler! Darwin mente at de ville dukke opp senere.
Det gjenstår å se!
I 1996 kom det også ut en bok, som skapte sterke bølger i de vitenskapelige kretser. Biologi professor Michael Behe`s bok om ”Darwins sorte boks”, skapte diskusjoner i de evolusjonære kretser. Da cellen var uutforsket området på Darwins tid, satte han sin lit til at de var oppbygd på en spesiell måte. Dette for at teorien skulle fungere i praksis! Men nå når cellen, og dens oppbygging er kjent, faller hele Darwins teori sammen, ifølge Behe. Det er rett og slett en umulighet at cellen er blitt til ved naturlig utvikling, ifølge ham.


«Å tro at verden er blitt til igjennom et stort smell, og naturlig utvelgelse, er like sannsynlig som at Gyldendals store leksikon er blitt til ved en eksplosjon i et trykkeri»

Jeg mener bare det bør manes til ydmykhet i disse spørsmål! Jeg har ingenting imot verken teorier, eller andre meninger. Men vi bør se vår begrensning!
”Vi vet ikke en milliondel av en prosent om noen ting” sa Edison.
12.april 1961 ble russeren Yuri Gagarin det første mennesket som ble sendt ut i verdensrommet. I ettertid ble dette brukt i kommunistenes antireligiøse propaganda, der Gagarin speider utover universet etter Gud. Han så ham ikke, så endelig var det bevist at Gud ikke finnes!
I ”Artenes opprinnelse” opptrer Darwin mer ydmykt. Han nevner ” Skaperen, og Hans bidrag i livets startgrop”, ved flere anledninger. Og om menneskets komplekse tilblivelse skrev han:
”Å anta at øyet, med alle dets uforlignelige innretninger,,,, kunne blitt til igjennom naturlig utvalg, synes, det innrømmer jeg åpent, i aller høyeste grad absurd”

”Gud skapte menneskene slik de skulle være, men de prøver så mange slags påfunn” Bibelen
Del 3 Meningen med livet!?? kommer.


Lese -Del 3-Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter