Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Hva kom først? Høna, eller egget?
- Del 1 -


Helt siden tidenes morgen, har menneskeheten prøvd å finne svar på livets store spørsmål! Hvordan i alle dager ble verden til? Hvem har skapt alle blomstene? Hva er egentlig et mennesket? Hvorfor ble akkurat JEG født? Finnes det noen mening med livet? Hva med Gud, eller ikke Gud? Og hva i alle dager er en evighet?
Ettersom en del av oss blir svimmel bare ved tanken på ETT av disse spørsmålene, vil jeg berolige deg med at vi skal starte litt forsiktig. Men jeg vil allikevel lukte på noen av spørsmålene, og på den måten dele noe av mitt syn angående noen av dem!
Først; la oss se på noe av alt det vi omgås.

«Det er svært her ute!»

Personlig synes jeg vi har litt for liten tid her nede på jorden! Det er så mye vakkert jeg kunne tenkt meg og sett mens jeg er her. Solnedgang på Afrikas vidder, soloppgang på en strand i Stillehavet, Grand Canyon i USA. På Andøya hadde vi våkennatt på en av toppene der. Det var et helt fantastisk skue, øyet klarte ikke å ta inn alle inntrykkene, da det ble så voldsomt, badet i midnattsol.
Jorda er fenomenal svær!
Men sola er større! Mye større!! De som har peiling sier at det er plass til omtrent en million jordkloder i sola!!! Sola er sentrum for vårt solsystem. Og vårt solsystem er en del av en galakse som kalles melkeveien! DER FINNES EN DEL FLERE SOLER ENN VÅR!! Som sannsynligvis har sine ”små” planeter rundt seg. De fleste av stjernene vi ser om kvelden nå, er slike ”soler” i melkeveien. Ca 200 milliarder sier forskerne! Det er et større tall en vi til daglig omgås med. Men skulle vi lagd ei bok, der hver sol får sin egen tynne side, ville den blitt ca 41mil TYKK! Fra Brekstad til Elverum! Det hadde vært noe til lektyre på nattbordet!
Og skulle du ha lyst til å dra fra en ”sol”, til en annen ”sol” i det raskeste fartøy vi har i dag, vil det ta omtrent 80 000 år.!
Så skal du komme frem i god form, skulle du ha tenkt på det for lenge siden!!
I denne sammenhengen blir selv de største mennesker små.

«Finnes det ingen grenser på storheten?»

Det virker ikke slik. For frem til begynnelsen av 1900 tallet trodde vi at det var ”bare” melkeveien”! Men neida. Melkeveien viste seg å være bare en liten del av dette veldige universet. De tror at Galaksene er oppbygd klasevis, og at de er like vanlig der ute som gresstrå på en eng her nede. Og hva mer? Det utvider seg visst.
Som en vitenskapsmann uttalte ” Jo mer vi vet om universet, jo mer innser vi hvor lite vi vet”

”Husk mennesket, at du er støv. Og husk mennesket, at du er MER enn støv!”

Del 2 Darwin/ Skapelse kommer

Lese -Del 2-Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter