Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Enhver som mestrer den grå hver dagen, er den helt

Nytt år, og nye muligheter! Helt utrolig at dagene i 2008 nå sannsynligvis vilkomme strømende til de fleste av oss, helt nye, og ubrukte. Min lille oppfordring er: Ta i bruk ALLE fargene i fargeskrinet, når de nye arkene nå skal preges! Kast hele skrinet inn i prosessen. Tiden er ingen motorvei mellom vuggen og graven., men en plass til å parkere i sola!
Livet er på mange måter som å løpe et løp. Og hvis man springer hele løpet, med en sekk med tunge steiner i, blir det mye tyngre, enn det nødvendigvis må være. Her er et forslag på steiner DU kan legge av innfor det nye året! .

«Jeg er en gammel mann, og har hatt mange bekymringer. De fleste av dem ble det aldri noe av»

Undersøkelser stadfester M.Twains uttalelse, og sier at over 80% av det vi bekymrer oss over, blir det ALDRI noe av! Det er helt utrolig hvordan enkelte av oss kan sliter med denne ”tunge” steinen, når sannheten er at den ikke veier så mye. Som en annen har sagt: ”Bekymring er en krumbøyd mann, med ryggen vendt mot sky. Han bærer på en sekk av fjær, men tror den er av bly.”
Visst møter vi vanskelig ting her i livet, som kan slå oss både delvis, og kanskje helt ut. Men mitt poeng er at bekymring hjelper så lite. Som K. Isachsen sier så bruker du opp dagens krefter, UTEN å løse morgendagens problemer med bekymringen. Så bekymring bør ikke være som en ”god venn”, som du skal dulle med inn i det nye året. Ta heller tak i sakene som de kommer, se livet i hvitøye, og gjør ditt beste.

«Det gjelder å ha mot til å være den man er, og ikke miste motet fordi man er den man er»

Det kan hende du kunne ha tenkt deg og sett ut som en eller annen ”superstjerne”, og hatt en moral som hadde fått Moder Teresa til å blekne. Men beklager. Når det gjelder kroppen din, får du gjøre det beste ut av det. For du kan elske den, eller hate den. Men den kommer til å være din så lenge du lever på jorda! Så slutt fred med den i det nye året. Men ta gjerne godt vare på den. Det finnes ofte forbedringspotensialet!
Og når det gjelder de mindre gode, indre sidene ved oss selv, så la oss være ærlige. Som Pascal sa: ”Det er i sannhet et onde å være full av feil. Et enda mer onde å være full av feil, og ikke være villig til å innrømme dem.” Fullkomne mennesker finnes ikke, og det er slitsomt å være i nærheten av de som tror de er det.
Kast maskene i det nye året, og vær ærlig. Snakk sant, så slipper du også å bekymre deg for din dårlige hukommelse!
Og husk at de fleste av oss trenger mer kjærlighet, enn vi fortjener!

«La ikke mere fortida rå, la det gamle få dø, lev nå. La det gå. stå på! Gå videre!»

Alle gjør vi feil som er uopprettelige i livet. Og jeg tror på å gjøre opp for seg, og erkjenne sine feiltrinn og be om tilgivelse. Abraham Lincoln sa: ”En mann skulle aldri skamme seg over å tilstå at han har feilet. For dette er jo i virkeligheten å si at man er klokere i dag, enn i går.” Så ta nå noen steg, og skap fred mellom deg, og dine. Det er aldri feil tid, for å gjøre det rette. Men la det ikke henge over deg, når du har gjort opp, som en tung stein i din livs sekk. Det hjelper verken deg, eller de rundt deg. La fortid være fortid, og gå på igjen, og prøv og gjør det bedre neste gang! Se opp og frem, og legg av alt som tynger i det nye året.
Så kan jeg langt fra love deg et problemfritt år. Men kanskje kan ditt løp bli litt enklere.?
Det er mitt håp, og min bønn for deg!

Med ønske om et godt, og lett nytt år.

« Så vær ikke bekymret for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage !» Jesus


 

Fosen Kristne Senter