Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Lykken er som med brillene. De kan være rett foran nesen din,
men allikevel vanskelig å se


Det er skrevet hundrevis av bøker, kilometervis med spalteplass er brukt, og ukebladene er fulle av gode råd om hvordan vi kan bli mest mulig lykkelig i livet. Det finnes et hav av muligheter. -12 tips om en best mulig ferie, Hvordan leve lykkelig med din ektefelle, 20 steg mot den ideelle kropp… Og grunnen til at vi leser mye av dette er vel åpenbar!?. Vi ønsker å få mest mulig ut av den tiden vi bor på denne kloden og kanskje er vi også redd for å gå glipp av noe?

”Det enkle, er ofte det beste”

I et blad som har som målgruppe, de over seksti, sto disse ordene:

Enkle regler for lykke:

Fri ditt hjerte fra hat.
Fri din tanke fra bekymring.
Lev enkelt
Gi mer.
Forvent mindre.

Det er ikke alltid vi trenger å finne opp hjulet engang til. Selv om den yngre generasjon i dag kanskje kan mer enn den eldre om teknologi, data, og annet nyvunnet, er det langt fra sikkert vi takler livet bedre. Kanskje alle ”over seksti” skulle gitt sitt ”testamente” til kommende generasjoner, om hvordan det kan være lurt å leve? Hvilken hjelp til oss som er yngre! Hvilken ressurs!
-Hvis vi vil høre da.

”Bilen”

Det var helt i bilens barndom, og lenge før den ble allemannseie. Han hadde nettopp skaffet seg dette vidunderet, og nå drev han å freste utover landsbygda. Dette var fremtiden, og han var ikke lite stolt der han humpet av gårde. Litt lengre frem på veien, så han en eldre mann som var ute og gikk. Han ga på litt ekstra, og suste forbi, så støvføyka stod rundt ørene på den eldre mannen. ”Unna veien, utviklingen har passert apostlenes hester”, smilte han for seg selv.
Men litt lengre fram begynte plutselig vidunderet å hoste. Og før han visste ordet av det, var det full stopp. Han gikk ut av bilen, og ble stående og se på den. Hva i alle dager gjør jeg nå?, tenkte han.(Dette var før mobilens tid, for den som husker det) Han prøvde å sveive, men nei. Hvordan kunne dette skje. Og så på denne øde landeveien!.
Mens han sto og forarget seg, hørte han en stemme bak seg. ”Har du problemer?” Det var den eldre mannen han nettopp hadde passert. Å nei, det siste han trengte nå var et stikk fra den eldre generasjon, eller et hånlig flir. ”Bilen bare stoppet”, sa han. ”Hopp opp i bilen, så skal jeg ta en titt, sa den eldre mannen. ” Hva i alle dager. Dette er ingen hest!” ,tenkte han for seg selv. Men hoppet opp i bilen. Etter en liten stund med fikling i motoren, sa den eldre. ”Nå kan vi prøve”
Og bilen startet, og gikk som ei klokke. ”Hvordan i all verden gjorde du dette” sa han forbauset idet han hoppet ut av bilen for å presentere seg.
Den eldre mannen tok ham i handen, og sa: Mitt navn er Henry T. Ford.
Det var han som hadde laget bilen.
Og han som laget bilen, visste hvordan den fungerte best.
Slik også med livet!?


” Jeg er Herren din Gud som lærer deg det som er til gagn, som leder deg på den veien du skal gå” Bibelen

’Med ønske om ei lykkelig helg. ” Jesus


 

Fosen Kristne Senter