Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

”Hver gang jeg og kona krangler, blir hun helt historisk!”
” Du mener vel hysterisk?”
”Nei, historisk. Hun kommer alltid draende frem med gamle historier.”


Jeg satt ved kjøkkenbordet hjemme på Grande, og forsto ikke helt hva som hendte inne i meg. Jeg var fullstendig klar over at jeg ikke oppførte meg som den gode, kjærlige ektemannen jeg burde være. Det var som om noe forgiftet alle mine gode intensjoner, og ønske om å gjøre rett. Og jeg var også klar over at dette ”noe” preget hele atmosfæren i hjemmet vårt. På et vis kan det sammenlignes med at jeg hadde glemt å ta ut søpla på en god stund. Det hjelper ikke å vaske huset da, hvis roten til stanken fortsatt er i hus!
Så fikk jeg se det. Som i et bilde på innsiden av meg kom det opp en slags busk, men den var langt fra grønn og fin. Den hadde skarpe, harde pigger, og navnet på den sto plutselig klart for meg.
Bitterhet!
Og jeg visste med engang hva det handlet om. Det var også helt klart for meg at jeg hadde bare en vei jeg kunne gå, for å få revet den opp med rot.
Det var å be om tilgivelse.
Men denne gangen handlet det ikke om hva jeg hadde gjort, men hva jeg IKKE hadde gjort! Da vi hadde hatt en periode med de ”vonde dagene”, hadde noe helt merkbart kommet inn og skapt en mur mellom oss. Og min manglende evne til å stå i tilgivelsens dusj, gjorde at nå luktet det vondt!
Jeg hadde ikke sett det i stormens sterke kast, men nå kom det.
Så derfor tok jeg min elskede i hendene, og delte det jeg hadde sett, og sa: ”Kan du tilgi meg for at jeg er blitt bitter på deg?”

”Enhver ektemann bør glemme tabbene sine. Det er ingen vits i at to mennesker husker det samme.”

Slik må det ikke være!
BEGGE parter bør legge ting bak seg, og la fortid være fortid.
Tilgivelse, er litt som å dusje. Hvorfor? Fordi vi skitner oss til. Og har du vært sammen med noen som ikke har dusjet på en stund?
Det kjennes.
Har du truffet noen hvor bitterheten råder?
Tror du det merkes?
Derfor tror jeg at noe av menneskets største behov nettopp er tilgivelse!
Vi er alle i samme båt. Og spesielt vi som prøver å dele livet med noen.
Og det må gjerne tales ut. Nevn situasjoner med navn, og si: jeg tilgir deg for det, og kan du tilgi meg for det! Kan jeg få en ny start?

En gammel mann sa en gang ... Det kommer en tid i livet, når du beveger deg bort fra alt dramaet og mennesker som skaper det. Du omgir deg med folk som ler, du glemmer det dårlige, og fokuserer på det gode. Så elsker du de som behandler deg rett, og ber for de som ikke gjør det.
Livet er for kort til å være alt annet enn lykkelig.
Å falle er en del av livet, å komme seg opp igjen er også en del av livet...

”Se til at det ikke er noen som lar Guds nåde gå fra seg! La ingen bitter rot få vokse opp og volde skade, så mange blir smittet av den. ” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter