Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Jeg kjenner mennesket, og kan fortelle deg at Jesus Kristus ikke er et vanlig menneske. Det er ingen måte du kan få sammenlignet Ham med andre mennesker i verden. Alexander, Cæsar, Carlemagne og jeg har grunnlagt riker. Men hvordan fant vi trygghet for det geniale vi skapte? Gjennom vold.
Jesus Kristus grunnla sitt rike på kjærlighet, og i dette øyeblikk ville millioner av mennesker være villige til å dø for Ham!” Napoleon
- Del 2 -


En amerikansk pastor fortalte følgende historie:

En hjemløs prostituert, oppsøkte meg. Hun var syk av mange år med stoffmisbruk, og hadde ikke penger til mat til seg selv og sin to år gamle datter. Gjennom tårer fortalte hun nå hvordan hun hadde sett seg nødt til å selge sin egen datter, til menn som likte den slags, fordi hun tjente mer på det, enn å prostituere seg selv!
Hun måtte gjøre det for å forsørge sitt eget stoff misbruk!
Jeg klarte knapt å høre på hennes tragiske historie. Dessuten var jeg rent juridisk, ansvarlig for å melde fra om slikt. Jeg ante rett og slett ikke hva jeg skulle si til denne damen!
Tilslutt spurte jeg henne om hun noen gang hadde tenkt på å dra til kirken, eller menigheten for å få hjelp, for sine problemer! Jeg vil aldri glemme det overraskende, men rett ut ærlige svaret som kom ut fra hennes munn:
”Kirken, eller menigheten? Hvorfor i all verden skal jeg dra dit? Jeg føler meg da ille nok fra før, om ikke de skal få legge stein på byrden!”

Jesus, tolleres, og synderes venn?

Hva er det som har skjedd med menighetene, og kirken de siste 2000 år? Hvor langt har vi egentlig kommet vekk fra det som grunnleggeren egentlig stod for, og representerte?
Han det står om at datidens notoriske syndere holdt seg nær, fordi de gjerne ville høre Ham! Hva var det i Hans budskap, å væremåte som gjorde at mennesker som levde på livets skyggeside, og som ikke fikset sine liv, ville høre Hans ord?

En ateists bekjennelse

Hva sier kilden, som jo er bibelen, om denne mannen som til og med får svorne ateister, som f,eks Hans Rotmo, til å uttale følgende:
”Jesus var en fenomenal forkynner. Hans lignelser er enestående, og Hans tips om hvordan vi skal leve, er noe å tenke på for enhver. I det hele tatt er det vanskelig for den mest beinharde ateist å si noe negativt om Jesus”
Det samme kan kanskje ikke sies om en del av oss som mener oss å tro på Ham?
Hva har gått galt underveis?

Vi kan si, skrive, mene, og tro hva vi vil.
Men det vandret et menneske på jorden her for ca 2000 år siden, som i alle fall har preget den vestlige verden mer enn noe annet mennesket!
Jeg vil absolutt ikke påberope meg å ha det fulle svaret på alt dette.
Men vil prøve å dele noen betraktninger angående Hans personlighet, og det budskapet Han formidlet i noen innlegg fremover nå. Og jeg innrømmer gjerne, helt fra starten av, at jeg kanskje prøver å fly høyere enn jeg er fjæret, igjen.
Men jeg er fasinert av denne mannen, og det Han satte i gang for lenge, lenge siden.
Og det som fortsatt, på merkverdigvis, ser ut til å rulle videre,,,
Så bli med fremover.
Jeg tror noe av dette kan bli både spennende, og overraskende.

”Hvem sier folk at Jeg er?” Jesus

Les -Del 3-Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter