Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Jeg kjenner mennesket, og kan fortelle deg at Jesus Kristus ikke er et vanlig menneske. Det er ingen måte du kan få sammenlignet Ham med andre mennesker i verden. Alexander, Cæsar, Carlemagne og jeg har grunnlagt riker. Men hvordan fant vi trygghet for det geniale vi skapte? Gjennom vold.
Jesus Kristus grunnla sitt rike på kjærlighet, og i dette øyeblikk ville millioner av mennesker være villige til å dø for Ham!” Napoleon
- Del 1 -

Fra tid, til annen har vi forskjellige slags kåringer. Alt fra ” dagens mann”, ukas helt, miss Norway, til årets kjendis”. Alle disse kåringene har til hensikt å løfte opp noen som er litt utenom det vanlige. Som har lyktes med noe, eller at de rett og slett har vært på rett sted, til rett tidspunk. Felles for dem er imidlertid at disse menneskene skiller seg ut i mengden, og preger vårt samfunns liv og levnet, mer enn gjennomsnittsmannen, eller -kvinnen for den sakens skyld!
I dagens raske samfunn kommer, og går en del av disse ”heltene” ganske så fort over stjernehimmelen. Og mange av de som var inne på ti på topp listen for 10 år siden, er absolutt ute i dag.

”Årets verdensmann?”

For det skal noe til for å f,eks bli årets trønder! Det er knallhard konkurranse, og mange ”kjente” navn å konkurre mot!
Enda vanskeligere å bli årets nordmann! Men tenk deg at du hadde vunnet da!? Og gått rett til topps.
Og så hadde du blitt med i årets europeer. Der konkurransen selvfølgelig hadde spisset seg ytterligere.
Og hva om du hadde vunnet, så hadde du gått videre til kåringen av årets verdensmann.
Hva tror du måtte til for å komme i et slikt celebert selskap? Hvilken bragd måtte du ha gjort, eller hva måtte du ha funnet opp?

”I et historisk perspektiv, blir det ikke så mange av oss igjen.”

La oss dra det enda litt lenger. Hva om du hadde slått til, og blitt århundrets verdensmann! Hva tror du måtte til for at du skulle hevde deg i et slikt selskap? Hva måtte du ha gjort?
Etter å ha gått til topps mot navn som Nansen, Amundsen, eller kanskje Bratteli, i Norge, hadde du møtt personligheter som Churchill, Kennedy, Elvis Presley, og Ghandi!
Hva tror du du må ha bidratt med for å prege verden i den grad noen av dem gjorde det?
La oss fortsette:
Hva med forrige årtusens verdensmann / kvinne?
Her er noen av motkandidatene:
Christopher Columbus, Abraham Lincoln, Napoleon Bonaparte, Alfred Nobel, Albert Einstein, Wolfgang Amadeus Mozart, eller Martin Luther.
Disse hadde du selvfølgelig møtt først etter at du hadde slått ut personligheter som Olav den Hellige, Hans Nielsen Hauge, Snorre Sturla son, og Gro Harlem Brundtland!:)
Men hva tror du måtte til ? Hva måtte du ha gjort? Eller rett og slett vært,
for å bli årtusenets mann, eller dame?
Til deg som fortsatt henger med: vi må være enige om at noe må til for at vårt navn skal bli husket, selv årtusener etter at vi la ned vandringsstaven.
Og her kommer poenget:

Hvem var Han, mannen som preget vår del av verden så til de grader at vi fortsatt regner tidsalderen etter Ham?

Les -Del 2-Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter