Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Dina

Året er 2002.
Nordmannen Rune Edvardsen er i det borgerkrigsherjede landet Kongo. Der får han møte Dina. En to år gammel jente, som blir satt i hans fang. Så kommer historien.
Fortalt av hennes egen mor: Den lille jenta er blitt voldtatt av en hel gjeng med soldater. Og på grunn av det er hun nå så revnet i underlivet, at det må mange operasjoner til før hun eventuelt kan fungere noenlunde normalt igjen. Rune blir sterkt grepet av historien, og sammen med noen andre får han hjulpet Dina inn på et sykehus, og betalt for nødvendige operasjoner.
Men han bestemmer seg også for at han MÅ prøve å gjøre noe mer.
Det blir starten på det som i dag går under navnet Dina-stiftelsen.
En stiftelse som har som mål å hjelpe jentene som er uskyldige ofre i de voksnes krigføring.
8 år er gått, og hundrevis av små jenter har fått en bedre tilværelse gjennom skolegang, medisinsk hjelp, og ved å få et hjem på Dina-sentret!
Det er langt fra min hverdag og verden, til de der ute i Afrikas hjerte.
Jeg vil allikevel prøve å bidra denne jula,,,,


"Lykkelig er den mann som er opptatt av andre ting, enn sin egen lykke”

Visst har jeg mine utfordringer her hjemme. Og det har kanskje du også?
Men den beste medisinen mot både våre utfordringer, selvopptatthet, og materialisme kan noen ganger være å løfte blikket mot mennesker som har større utfordringer å stri med!. Å ikke bare tenke på dem; men være med å hjelpe dem.
Hver gang vi gir, kapper vi en gren på egoismens tre som så ofte vil holde oss fast og binde oss i livet.
Jeg tror vi rett og slett blir fanget, når vi bare samler inn til oss selv.
Så nå vil jeg også gi utfordringen til deg.
I dag har du muligheten til å gi noe til noen som trenger det mer enn oss.
Og jeg vil oppfordre deg til å gi så det svir litt. Rett og slett ofre litt, utover det som er vanlig! Visst kan vi gråte over alt det vonde som skjer i verden. Og det er normalt. Men våre tårer hjelper ingen.
Men våre penger kan!

"Dina, hjelp oss å hjelpe Dina”

I sommer satt jeg og så på en musikkvideo fra Dina-sentret i Kongo. Den var laget av 15 år gamle Lisa Børud fra Grimstad. Hun har i mange år vært engasjert i Dina-stiftelsen, som driver Dina-sentret. Det kjentes som om hjertet ble knust, og tårene bare rant, mens jeg så videoen igjen og igjen. Både av smerten disse jentene har blitt påført, men også av at ei jente i Norge, på 15 år, ønsker å være med å sette fokus på dette.
Og nå kjenner jeg at jeg MÅ prøve å gjøre noe!
Så jeg har satt av en konto: 4290.24.15518, for å samle inn penger.
Hver en krone som kommer inn skal gå til arbeidet, og det skal sendes før jul, som en slags julegave. Jeg vil gjøre det jeg kan, så håper jeg noen av dere der ute også vil bidra.

Hva om vi i Fosen kunne ha bidratt såpass, at en jente, akkurat som Dina, kunne fått et nytt liv, og nye muligheter denne førjulstiden?

Den gamle mannen gikk langs stranden, og så hvordan stormen hadde skylt titusenvis av sjøstjerner opp fra det frådende havet, og opp på stranden. Da legger han merke til en liten gutt som holder på å kaste dem tilbake i sjøen. Han står og ser på en liten stund, og så sier han til gutten: ”Men du må da skjønne at det der hjelper ingenting. Det er jo så mange av dem!” Gutten snur seg mot mannen, og sier: ”Jo da!” Og så tar han tak i ei sjøstjerne til, og kaster den uti i sjøen.” Det hjelper for denne!” Og sa tar han tak i enda en, og nærmest roper i trass” Og det hjelper for denne!!!” Også tar han enda en, kaster den ut i sjøen, mens han roper enda høyere : ”DET HJELPER FOR DENNE!”

På forhånd tusen hjertelig takk!
Kt nr 4290.24.15518.

” Og så skal Kongen si til dem: Det du har gjort mot en av Mine minste, det har du også gjort mot Meg ” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter