Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

La mæ tenne lys, istedenfor å forbanne mørket.

En ung mann hadde vært på bibelstudie en onsdagskveld. Pastoren hadde snakket om å lytte til Gud, og adlyde Hans stemme. Den unge mannen kunne ikke la være å undre seg, ”taler Gud virkelig til oss i dag?”


"Bønnen”

Etter undervisningen dro han på kaffe med noen venner. De pratet om det de nettopp hadde fått høre. Mange av dem fortalte hvordan Gud hadde ledet dem på forkjellige måter. Klokka ble ti før han kjørte hjemover.
I bilen begynte han å be:” Gud, hvis du virkelig taler til mennesker, tal til meg. Jeg vil lytte til Deg, og gjøre mitt beste for å adlyde”

"Melken”

Han kjørte så nedover hovedgata i byen, og fikk den merkeligste tanken. ”Stopp å kjøp en liter melk!” Han ristet på hodet, og sa høyt:” Er det deg Gud?” Han fikk ikke noe svar, og forsatte på hjemveien. Mannen tenkte så på Samuel i Bibelen, og hvordan han ikke kjente Guds stemme og sprang til Eli. ”Ok Gud. I tilfelle det er deg, skal jeg kjøpe melken” Det var jo ikke akkurat den største lydighetstesten. Han kunne jo alltids bruke melken til noe. Så han stoppet, kjøpte melken, og fortsatte hjemturen.
” Kjør ned den gaten” Igjen fikk han en tilskyndelse. ”Dette er sykt”, tenkte han, og kjørte videre. Men tanken slapp ikke taket, han burde kjørt ned den gata.
Han snudde bilen, og kjørte tilbake, mens han sa høyt, og spøkefullt:” Ok Gud. Jeg prøver,,,”

"Hvem er det? Hva er det du vil?”

Noen kvartaler lengre nede kjente han plutselig at han burde stanse. Han kjørte tilsiden og så seg omkring. Det var ikke det beste strøket, men heller ikke det verste. Foretningene var stengt, og lysene slukket i husene. Det så ut til at folk hadde lagt seg. ” Gå å gi melka til folkene tvers over gata” Den unge mannen så bort på huset. Det var helt mørkt i vinduene. Enten var de borte, eller så hadde de allerede lagt seg for å sove. Han åpnet bildøra, og satte seg tilbake i setet igjen. ”Gud. Dette er galskap. De sover, og hvis jeg vekker dem, kommer de til å bli sinte, og jeg vil se ut som en idiot!”
Men han ble ikke kvitt tanken. ”I tilfelle det er deg Gud, så skal jeg gå bort til døra med melka. Hvis du vil at jeg skal bli oppfattet som en sprø person, greit. Jeg skal være lydig! Det er vel et skritt i rett retning, tenker jeg, men hvis de ikke svarer med en gang, så stikker jeg!”
Han krysset gata og ringte på dørklokka. Han kunne høre noen lyder fra innsiden. En mann ropte ut:” Hvem er du? Hva er det du vil?”

"Den som intet våger, intet vinner”

Døra ble åpnet før den unge mannen fikk tid til å stikke av. Mannen som sto i døra, så ut som han akkurat hadde stått opp fra senga. Han hadde et noe merkelig uttrykk i ansiktet, og så ikke veldig fornøyd ut med tanke på den fremmede mannen på trappa. ”Hva er det?” Den unge mannen holdt fram melka, ” Her, jeg kjøpte denne til dere.” Mannen lyste opp i et smil, tok melka og sprang inn i gangen, mens han sa noe høylydt på spansk. En kvinne med en baby i armene tok melka, og gikk inn mot kjøkkenet. Babyen gråt. Mannen hadde nå tårer som rant nedover kinnene sine. Han prøvde å si noe gjennom tårene.” Vi ba nettopp. Vi har hatt så store regninger den siste måneden, og har ikke mer penger igjen. Vi hadde ikke engang melk til barnet vårt. Jeg ba akkurat til Gud om hvordan jeg skulle få tak i melk” Kona hans ropte nå fra kjøkkenet, ” Jeg ba Gud sende en engel til oss,,,,,,, er du en engel?”
Den unge mannen puttet hånden i lommen, og trakk opp alle pengene han hadde, og gav det til mannen.
Han snudde seg og gikk tilbake mot bilen, mens tårene rant nedover ansiktet hans.
Nå visste han at Gud fremdeles svarer på bønner, og taler til mennesker.

”La mæ tenne lys, istedenfor å forbanne mørket!
La mæ tenne håp, hos ho som syns at alt ser håpløst ut.
La mæ gi litt vann, te han som lev i tørke.
La mæ gi litt varme, te nån som frys,,,,”


”Jeg vil rettlede deg og vise deg veien du skal gå. Jeg vil gi deg råd med mitt øye” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter