Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

For å bevise hvor høyt han elsket henne, gikk han over Sahara ørkenen, besteg Mount Everest, og svømte over Den Engelske kanal.
Hun begjærte skilsmisse, fordi han var så sjelden hjemme.
- Del 2 -


I 2004 ble det i ”Illustrert Vitenskap” fremlagt en undersøkelse som hadde som mål å finne ut hva som gjorde mennesker lykkelige, i forskjellige verdensdeler. Undersøkelsen strakte seg over 42 land, og tendensen var tydelig. Det som kom på toppen, og var viktigst av alt, for at de spurte skulle ha det bra, var rett og slett foreldrene. De var så avgjørende for menneskets ve, og vel, at det kom som nummer en!!.
Så hvis du er en forelder, la INGEN fortelle deg at det du er/ gjør ikke betyr noe!
Og neste på listen var at det var viktig at foreldrene var gift, eller var et par!
Ta det for det det er, men det hadde visstnok noe med trygghet å gjøre.
Så hvis du ønsker å skape en bedre verden, finn deg noen å dele livet med, få barn, og fortsett å dele livet med din utvalgte!
Enkelt? Nei.
Men verdt å kjempe for? Ja.

”Faktum er at det å være foreldre sannsynligvis er en av de vanskeligste jobbene en voksen påtar seg, men sannsynligvis også den vi får minst trening og forberedelse til!”

Det utaler den kjente Amerikanske barnespykologen C.W-Stratton, i boken ”De utrolige årene”. Men gjelder ikke dette også det å være i et ekteskap/ forhold?
Vi går på skole for å lære det meste, men hva med et kurs for ekteskapet? Vi må gjennom omfattende kursing for å kjøre bil, noe som jo er forståelig. For så mange kan bli skadd hvis vi ikke følger reglene? Men hva med våre forhold til andre mennesker? Hva med ekteskap/samboerforhold? Blir noen skadd der?
Undersøkelser viser at ca halvparten av alle ekteskap som nå inngås, sannsynligvis ender med skilsmisse. Når det gjelder samboerskap, snakker vi om ca 70%!
Er det dette vi ønsker for oss selv? For barna våre? For livene våre?
Hvis ikke, hvorfor skjer det da så ofte?
Min erfaring sier i alle fall at mye kan tilskrives det at vi ikke er forberedt på hva det innebærer.
Er det et nederlag å erkjenne at dette var mer utfordrende enn jeg tenkte?
For ikke alle går inn i et forhold med den innstillingen. Jeg hørte ei uttale: ”Jeg skal nå se hvordan det går. Hvis det ikke funker, er det jo bare å skille seg!”


"Ein ska ikkje ta heile stigen i eit steg,,,,"

Jeg har hatt det privilegium og vært både på mannsleir, og familieleir. Nå sist i sommer, hvor to ektepar utøste fra sine hjerter erfaringer, muligheter, og fallgruver. Rike opplevelser, hvor jeg har fått ”justert” kursen.
For min erfaring tilsier også, at det ikke alltid må så store justeringer til. Som en seilbåt på livets hav. Litt justering, og du havner i en helt annen retning enn du nå er på vei til.
Og hvis begge parter kan ta et steg imot hverandre, er det utrolig hvor mye nærmere man kan komme,,,,
Og det er dyrebart,,,
Og være nær,,,,,,,


"La oss ikke ende opp slik"

Det var et eldre ektepar, som hver søndagsmorgen, i alle de 53 år som de hadde vært gift, unnet seg rundstykker til frokost. Fruen skar hver søndag opp, og forærte den øverste delen til sin kjære ektemann. En dag ble det nok for mannen, og han sa: hvorfor i all verden får jeg alltid den øverste delen, og du den nederste? I over 50 år har jeg sittet og ønsket meg den nederste delen, men neida. DEN skal du ha. HVER GANG!!!! Litt sjokkert over den plutselige utblåsningen, svarte fruen forsagt og rolig: Fordi det er den øverste delen jeg liker best, og jeg vil så gjerne gi deg det beste,,,,,,,,,,,
Tenk deg. I over 50 år hadde de kommunisert forbi hverandre.
La det ikke bli slik med deg.
Vær ærlig, uten å kreve. Tro ikke at din ektefelle/ samboer er tankeleser.
For det er ytterst sjeldent,,,,,


”La ingen gjengjelde ondt, med ondt, men strev etter å gjøre godt mot hverandre, ja, alle!”
” For enhver skal være snar til å høre, men sen til å tale” Bibelen

 

Les -Del 3-Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter