Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

"Når du kan gå over isen på Bjugnfjorden ved Sankthans, blir det sen vår!”
- Del 3 -


Det er mange ting som gjør at jeg i dag er en troende. Alt fra fornuftige resonnement om at det må finnes en Gud, til åndelige opplevelser, som jeg ikke kan forklares rent fornuftsmessig. For 15 år siden sto jeg i dusjen på Hovde, og sang. Jeg tenkte ikke noe spesielt på Gud, og disse tingene. Plutselig, mens jeg har øynene åpne, får jeg se en slags film som ruller foran (eller bak?) øynene mine. Det var en slik film, hvor du ser flere bilder på engang, samtidlig som det er fra forskjellig tidsperioder. Og jeg får se meg selv, og andre mennesker jeg kjenner, i fremtiden!!
Konkrete hendelser! Jeg har aldri opplevd å få et slikt ”syn” verken før, eller siden. Og jeg tenkte: hva er dette for noe? Gud, hvis dette er Deg, må du stadfeste det, på et eller annet vis. For dette var voldsomt!
I løpet av dagen gjorde Han faktisk det. Veldig konkret. Og jeg vet ikke hvorfor jeg fikk denne opplevelsen av å se inn i min egen fremtid.
Men det jeg vet, er at noe av det jeg så, det har skjedd.
Mens andre ting?
Vel, ikke, ennå,,,,,,,!?


”Bibelen”

Bibelen er jo en forunderlig bok. Og skal man gå inn på alt den har å si om profetier, om fremtiden, og lignende, burde man vel egentlig ha skrevet en bok, eller 10. Men her er noen tanker.
Det står blant annet at når Jesus skal komme igjen til jorden, skal HELE verden skal se Ham! Hvordan er det mulig, har kritikere i århundreder spurt seg? Er det en slags ” åndelig åpenbaring”? Eller kommer Han fysisk, slik at vi ser hodet i nord, knærne i Afrika, og føttene ved sørpolen? Vel, uansett hva man måtte tro og mene, kan vi i disse siste generasjoner enkelt forstå akkurat det. Hvorfor? Fordi vi er vitner til det hver dag! Vi er faktisk den første generasjonen hvor det er praktisk mulig!
Hvordan da, spør du kanskje? Gjennom TV, og internett kan verden nå nås på sekunder. Vi lever i tider hvor satteliter på himmelen kan spre levende bilder over hele verden på et øyeblikk. Men alt dette tar vi som en selvfølge idag, fordi mange av oss har vokst opp med det.
Men det ikke alltid vært slik.
Før kunne slikt fnyses av, nå er vi der!
Snedig tanke.


"Dyrets merke 666 "

Og hva med det berømte dyrets merke?. 666. Det står at INGEN kan kjøpe, eller selge uten dette merket! Og det skal stå på vår hånd, eller panne. Slikt ble også sett på som en umulighet. Men igjen. Nå er vi der det er pratisk mulig! Det er gjort forsøk flere steder i verden, der de har operert inn en datachip på håndleddet, og all nødvendig informasjon er lagt inn, og bare ved å scanne hånden, ble handelen gjort, og pengene trukket fra kontoen! Og bare med en liten sender kan de alltid ha kontroll på hvor vi er.
Og det er flott, hvis vi har gått oss vill på Jotunheimen!
Ikke så flott hvis de som styrer i landet ikke liker oss, og det vi står for!
Da sliter vi, for å si det slik.

"Menneskene vil reise hit, og dit, og kunnskapen vil øke"

I det Gamle testamente har vi profet ved navn Daniel. Du vet han som var i løvehulen. På slutten av sin bok, står det om en del syner han skal ha hatt. Og der sier han om de siste tider at ” menneskene skal reise hit, og dit, og kunnskapen skal øke” Og visst kan dette tolkes. Og en måte er at det er ingen tvil om at vi mennesker, i alle fall i vesten, har hatt en eksplosiv mulighet til å reise de siste århundrer. Det startet med båter. Så kom bilene, og nå flyr vi jo jorden rundt i full fart. Vi skal huske på at for bare en, til to generasjoner siden, var ikke slikt så vanlig. Jeg hørte om en nabo, som aldri hadde vært i Trondheim. Hva skulle han der etter? Men han hadde vært i Bjugn en tur.
Og hva med kunnskapen?
Har den økt de siste generasjoner?
Jeg bare spør…
Og midt i disse voldsomt eskalerende tidene lever vi.


” Kunnskap gjør hovmodig, men kjærligheten bygger opp” Bibelen

 

Les -Del 4-Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter