Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Den fullkomne kjærligheten, driver frykten ut

Det må ha vært i 1987, i forbindelse med 10- årsjubileumet angående Elvis sin død. Det gikk program om hans liv, og musikk på radioen, og jeg ”ble bitt av Elvis-basillen”. I årene som fulgte var det Elvis for alle pengene, og jeg samlet på alt. Etter hvert opparbeidet jeg meg en del kunnskap. Og da ” Kvitt eller Dobbelt” gikk på NRK med Elvis som tema, satt en god del av svarene i ryggmargen. På mange måter følte jeg at jeg kjente Elvis, og kunne bli svært så fornærmet hvis noen talte nedsettende om ham, eller kritiserte hans musikk. Han ble rett og slett en del av mitt liv.! Snedig å tenke på i etter tid.
Men tenk om jeg hadde møtt opp på Graceland, hvor Elvis jo bodde, og hadde møtt Elvis, med min bakgrunnskunnskap. Jeg hadde gått inn, og sagt: ”Hei Elvis! Hva skjer a?!” Tror du ikke han ville sett rart på meg, og svart : ”Hvem i H…… er du?” (han hadde en lei tendens til å banne senere i sitt liv). Kjenner du ikke meg da, Elvis ? Jeg KJENNER i alle fall deg. Jeg vet når du er født, har sett alle filmene dine, vet når du gikk inn i det militæret, giftet deg, og i det hele tatt...
Elvis da!? Vet du seriøst ikke hvem JEG er?
Men hvordan kunne han kjenne meg? Vi hadde jo aldri møttes før!
Det er himmelvid forskjell mellom det å ha KUNNSKAP om noen, og det å KJENNE dem!

”Dette er det evige liv. At de KJENNER Deg, den eneste sanne Gud. Og Ham Du har utsendt: Jesus Kristus”

Jeg ser på meg selv som en enkel person, og det er MASSE jeg ikke vet. Det meste faktisk. Men jeg startet en reise som 16 åring, da jeg opplevde at jeg kom inn i et felleskap med Gud. En helt ny verden åpnet seg, og jeg erfarte en del ting det er vanskelig å sette ord på. Opplevelser som styrket min tro på at Gud var en virkelighet, og at Han var interessert i lille meg. Jeg vet ikke så mye om Islam, homofili, katolske biskoper eller hvorfor så mye vondt skjer i verden.
Men min manglende kunnskap, hindrer meg ikke i å leve i fellskap med denne Skaperen! Han som kjente meg fra mors liv. Som har alle mine dager oppskrevet i sin bok. Han som vet hvordan det er å være et mennesket, med alle dets utfordringer. Han som har seiret over dødens krefter, og har lovet meg et evig liv. Han som tilgir all min synd!
Han som vet om de sidene av mitt liv jeg ikke er så stolt av, men som allikevel elsker meg!!!

"Golgata er Guds evige JA til deg"

Jeg er fantastisk godt gift på det 16 året. Men to helt fundamentale ting ligger i bunnen for at jeg i det hele tatt ble det. Både jeg, og min kjære, måtte si ”JA!” Det hadde ikke holdt at en av oss hadde villet det. Et hvert forhold må være bygd på denne tosidigheten. Ellers blir det jo tvangsekteskap. Og kjærligheten hverken kan, eller vil tvinge noen. Det starter med et JA, fra begge hold.
Den gode nyheten er at Gud engang for alltid har sagt JA!, til oss! Det ER de Gode nyhetene! At vi, uansett hva vi har gjort, eller hvordan vi har lyktes på vårt livs seilas, kan komme inn i et levende felleskap med Ham! Han ønsker å være en del av våre liv. Men Han vil aldri tvinge seg på deg! Og det handler ikke først og fremst om kunnskap, men om noe mye mer nært og livgivende.
Det handler om et kjennskap. Et felleskap. Ja, et Evig felleskap!
Han har alt sagt sitt: ”Ja”, til deg.
Hva sier du?

” Den vise skal ikke rose seg av sin visdom, den sterke ikke av sin styrke, og den rike ikke av sin rikdom. Men den som vil rose seg, skal rose seg av dette: at han har forstand og kjenner Meg, vet at Jeg er Herren som viser miskunn, og øver rett og rettferd på jorden” Bibelen


Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter