Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Husk menneske, at du er støv.
Og husk, menneske, at du er mer enn støv


Jeg var blitt spurt om å komme på en videregående skole for å fortelle om mitt liv, og svare på en del spørsmål som elevene hadde forberedt. Et av spørsmålene handlet om jeg trodde på evolusjonsteorien. Og jeg tror jo på mye av den. Men det som forundrer meg er at så mange tror at alt dette er fakta! Så jeg sa følgende:” hvis jeg legger en mark på pulten her nå og går ut på toalettet, så skal dere se at den har utviklet seg til et menneske til jeg kommer tilbake!” Det hadde de ikke tro på! Men jeg sa: ”Enn hvis jeg hadde sittet på toalettet i hundre år?” Fortsatt tvilsomt. Men da var det en som sa:” Det er jo snakk om millioner av år!....

En ting er i alle fall sikkert. Ingen kan MOTBEVISE den teorien, da ingen kan være der så lenge for å observere! Genialt. Legg til noen millioner av år, og INGENTING er umulig!
Og det er hele mitt poeng. INGEN av oss har vært der, teoriene utvikler seg i takt med den menneskelige viten. Men det er en god teori for å fortelle mye om en del av den utviklingen vi er i stand til å observere.
Den kjente spanske arkeologen Eudald Carbonell, som driver utgraving i Nord Spania uttalte i forbindelse med nye funn: ” Intet er som vi trodde, og ingenting vil heller bli som vi trodde før!”

”Gjenskape Big Bang!?”

September 2008. Over 7000 forskere jobbet for å gjenskape Big Bang i den Sveitsiske byen Cern, ved foten av alpene. De har bygget en voldsom stor, og komplisert maskin med over 9000 magneter. Og verden venter i spenning. Vil de lykkes? Finner vi svaret på urgåten? Noen frykter de vil skape et sort hull, som vil sluke hele jorden!
Så langt har de ikke lyktes.
Men hvis de lykkes. Hva beviser det?
At det er fakta at det verdens fremste forskere klarer å slite til i løpet av mange år, har for mange millarder år siden blitt til helt av seg selv.!?
At det de utfører ved bruk av all sin intelligens, skal ha blitt til uten at ”noen” har hatt et ord med i laget i tidenes morgen? Og det uten noe slags materie?
Hvis de får det til, MED de 9000 magnetene, kan de jo prøve uten senere?

Jeg bare spør! Hvor finnes den ekspert, og forsker som kan innrømme at han ser stykkevis? Hvor er ydmykheten til disse kjempene?

Menneskeverdet er unektelig knyttet til menneskesynet.

Ifra mitt ståsted så finnes det bare to hovedteorier hvor mennesket kommer fra. Er vi skapt av Gud? Eller kommer vi ut fra ingenting? Finnes det en mening med mitt liv, eller er alt meningsløst? Finnes det en Skaper som elsker meg, ønsker å ha kontakt med meg, og venter på meg et sted der alt er bare godt, eller er dette alt? Er jeg en overutviklet apekatt, eller er jeg det ypperste av Guds skaperverk? Er jeg en helt tilfeldig sammensetning av atomer, som like gjerne kunne vært et gresstrå? Eller har den Allmektige pustet sin Ånd på meg, og jeg er noe mer? Noe MYE mer!
”Hva er det viktigste som noen gang er kommet ut av en gruve,” spurte en gang en fransk ingeniør studentene sine. Etter at de hadde foreslått en rekke forskjellige mineraler, korrigerte han dem ,og sa:
”Det viktigste som noen gang har kommet ut av en gruve, er gruvearbeideren”


Du vet vel om at du er verdifull?
At Du er viktig her og nu.?
At Du er elsket for Din egen skyld?.
For ingen annen er som Du!


”Du gjorde Ham lite ringere enn Gud, og kronet Ham med ære og herlighet” Bibelen


Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter