Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Èn alene kan ingenting. Det sier hundretusener!!!!

Du kan ikke hindre at fuglen flyr over hodet ditt. Men du kan hindre den i å bygge reir der!” sa Martin Luther, og tenkte på alle tankene som kan fylle vårt hode. Jeg tror veldig få av oss er klar over tankenes kraft, og den muligheten det kan gi oss, hvis vi lærer oss å rydde litt der oppe. Det er utrolig hvordan en tankebygning kan styre våre liv, og mye kan bli holdt for sannhet, UTEN å nødvendigvis være det. Og har først tankebygningen satt seg, følger ofte følelsene med. Og følger følelsene med, er det snakk om tid, før vi befinner oss akkurat idet vi tenkte. ”Der tanken drar, følger mannen etter”, har noen sagt.

”Nabofrokosten”

For en noen år siden, kom en tanke i hodet på en av naboene her ute. Hva om vi lager en nabofrokost for de i nærmiljøet, i begynnelsen av desember? Tanken ble delt, og noen flere tente på tanken. Et spleisemåltid, der alle har med litt, til et langbord. Første lørdag i advent. Vi starter med en julesang, spiser, og koser oss. Har litt underholdning fra lokale helter, og har åresalg for å dekke utgiftene. Så avsluttes det hele med en høytidlig: ”Deilig er jorden.” Stående.
Overskuddet skulle gå til en organisasjon som hvert år sender julegaver til barnehjem, og fattige familier fra Øst Europa. Hver pakke innholdt nødvendige matvarer, noen bøker, og overraskelser til de minste. De siste årene ble overskuddet, hvert år, på over 10 slike pakker. Og det blir ikke feil å si, at kanskje så mye som 100 familier, fikk en litt bedre jul, fordi noen her ute på Grande lot en slik tanke få rom.
Da en del familier flyttet, ble det dessverre slutt på denne lille tradisjonen.
Men vi gjorde det!
Så kommer noen slike tanker din vei, anbefaler jeg deg og la dem få bygge rede!

Kjærlighet er noe vi gjør

I vår lille menighet støtter vi flere typer arbeid. To av dem vi støtter, jobber blant døende, aidssyke i Kigali, hovedstaden i Rwanda. De er en gruppe som er ledet av en tidligere prostituert ved navn Imacule. Også kalt Rwandas Moder Theresa. Alle som er med i gruppen, har selv opplevd og fått diagnosen Hiv positiv. Deres oppgave er å gå rundt omkring med medisiner, mat, trøst, kunnskap om Hiv, og det evige livs ord til mennesker som er i dypeste mørke. Dette er mennesker som ofte er forlatt av slekt og venner, på grunn av manglende kunnskap om sykdommen, og overlat til å dø.

INGEN kan hjelpe alle. Men ALLE kan hjelpe noen!

Jeg er langt fra noen helgen, og anser meg på ingen måte bedre enn noen andre. Men jeg har et ønske om være med å gjøre en forskjell i en verden som lider. Ikke bare når tragediene rammer så brutalt, som sist på Haiti, eller andre steder. Men i hverdagen. At alt jeg gjør, og er, kan bringe lys og liv til noen som trenger det. Fordi mitt hjerte berøres når jeg ser nøden. Og jeg vet at min hverdag så fort inntar meg, med dets oppgaver, utfordringer, og bekymringer. Men det MÅ ikke hindre meg i å løfte blikket lenger ut.
Derfor er jeg engasjert i arbeid som jeg har tro på virker.
Og som jeg håper kan gjøre hverdagen bedre.
I alle fall for noen få.

La mæ tenne lys, istedenfor å forbanne mørket.
La mæ tenne håp, hos hu som syns at alt ser håpløst ut.
La mæ gi litt vann, te han som leve i tørke.
La mæ gi litt varme, te nån som frys.


” Når du deler ditt brød med den som sulter, og metter den som lider nød, da skal lyset renne for deg i mørket, og natten bli som høylys dag” Bibelen


Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter