Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Det var en gang en ung gutt som var med faren sin i dyrehagen. Da de kom til en sjimpanse, ble han stående lenge, som for å studere ham. Tilslutt spurte han faren sin. :” Du pappa, er denne apekatten kristen?” Litt overrasket, svarte faren. ”Det kan godt hende. Men hvorfor lurer du på det?”. ”Jo”, svarte gutten. ”Han er så lang i ansiktet!!

Det bildet angående de som tror, er han vel ikke alene om? At kristne er mennesker som rister på hodet over hvor ille det er i denne verden, ser ut som vi går jevnlig i begravelser, og generelt er fiksert på synd, død og dom. Ja, til og med navnet på ”vår religion”, har fått navnet: KristenDOMMEN! Og vi har DOMprost, NidarosDOMMEN, og mørkemenn. Ja, her virker det livlig!?
Jeg har selv møtt noen mennesker som mener seg å ha fått det kallet også, og DØMME!! I ærlighetens navn vil jeg også innrømme at jeg har prøvd meg selv i den bransjen. Det er nok å sette fingeren på, vet du. Problemet var at når jeg pekte en` finger på noen andre, pekte TRE tilbake på meg selv! I tråd med ordet: ”Med samme mål som du dømmer de andre, skal du selv bli dømt” Og mens tre pekte på meg, pekte en også oppover, som for å minne meg om at: Gud ser!
Og dessuten står det: ”Døm ikke”, og Jesus sa: Jeg er IKKE kommet til verden for å dømme verden, men for å frelse verden”, og da tenkte jeg hvis ikke Han ble sendt for å dømme, skal vel jeg også slippe å drive i den bransjen!!?. Ikke at jeg har nådd fram, eller alt er fullkommen, men jeg strekker meg mot målet,,,,,,,,,,

”Budskapet som gjør folk glade”

De fleste vet at bibelen handler om noe som kalles: ”Evangeliet”. Men at det rett og slett betyr: ”Gode nyheter!” Det glade budskap, eller: ”Budskapet som gjør menneskene glade!”, kan virke mer ukjent. Så det virker som vi troende har et kommunikasjonsproblem. På et eller annet tidspunkt virker det som vi har mistet fokus.

Glede i hjertet, gjør ansiktet vennlig.

Da jeg som ungdom opplevde et møte med dette budskapet, var det INGENTING i mitt daværende 16 års unge liv, som kunne måle seg med den gleden det gav meg. Det slo imot meg med voldsom kraft. Nå, over 20 år senere, med masse mer erfaring i bagasjen, er dette fortsatt mitt vitnesbyrd. Og en barnesang som gav gjenklang i mitt indre da, som nå, er:

Det var Gud som skapte dansen!!!

Det er så mange som har misforstått.
De tror at Jesus er imot dem.
Og at alt er bare trist og grått, for dem som er kristen.
Det er så mange som er redd for Gud, at Han skal ta all glede fra dem.
Og at hele livet da vil bli, så kjedelig. Å, så kjedelig.

Men det var Gud som skapte dansen, det var Gud som skapte gleden.
Det var Gud som skapte fargene omkring oss.
Det var Gud som skapte sangen. Det var Gud som gav musikken.
Han er God, og Han har fine tanker for oss!

Jeg vet at Gud er bare positiv, til alt som gir oss ekte glede.
Og Han selv er jo så full av liv, at det renner over.
Så er det bare om å gjøre nå, at mange flere skal få se det.
Og at menneskene kan forstå, og stole på.:

At det var Gud som skapte dansen. Det var Gud som skapte gleden.
Det var Gud som skapte fargene omkring oss.
Det var Gud som skapte sangen. Det var Gud som gav musikken.
Han er god, og Han har fine tanker for oss.”For Du gir meg større glede i hjertet. Enn andre har, når det er overflod av korn og vin” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter