Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Skapt til å tro!?

Dette kunne selvfølgelig vært overskriften på et hvilket som helst religiøst magasin, eller avis. Men da den sto på forsiden av det populærvitenskaplige tidskriftet ”Illustrert vitenskap”, ble jeg litt nysgjerrig. Og jo mer jeg leste, jo mer interessant syntes jeg det var. Og forskerne selv var overrasket av svarene de hadde funnet…

”Så her litt vitenskap”

På spørsmål om hvorfor forskerne trodde så mange var troende, svarer de: ”Troen kan døyve dødsangsten, og bety at vi kan gå trygt til ro om kvelden. Den kan ”forklare”, det uforklarlige. Den formaliserer den gode oppførselen.
Men enda viktigere. Den trekker opp rammene for et signalsystem som lar alle se hvem som er til å stole på, og hvem som ikke er det.”
En interessant påstand.

Om dens påvirkning av hjernen, sier den. ”Tenk bare på ideen om det evige liv. Det utgjør den endelige belønning, og på nærmest genialt vis gjør den ideen det umulig å sjekke om Gud finnes. ”
Så får nå hver enkelt av oss vurdere om tømmermannsønnens ord ”Og hver den som tror på Meg, har evig liv”, ble uttalt av et geni, religiøs fanatiker, eller noe helt annet.

Nå er det en kjensgjerning at kristendommen går tilbake i store deler av den vestlige verden. Men ikke alle er klar over dens fremmarsj andre steder. Men det kan være greit å bli påminnet at det fortsatt finns hele 3 ganger så mange mennesker som tror på Jesus i denne verden, en de som ikke tror på noe i det hele tatt.
”Religionen anses for å høre til blant de sterkeste kreftene i verden”, sier artikkel forfatteren av ” Skapt til å tro”!
Det er jo ikke akkurat DET bildet som males i vestlige media.


”Utenfor ”vår” verden.”

Da den nå avdøde popartisten Michael Jackson skulle holde en konsert i Seoul, Sør Korea, leide de Olympia Stadion i byen. Masse mennesker kom, men de greide bare å fylle litt over halve stadion. Da pastor David Yonggi Cho skulle samle lederne for sin menighet på samme stadion, ble den helt sprengfull.
Han leder en menighet på over 830.000 mennesker.
I den kommunistiske folkerepublikken Kina, mener kirkevekstforskere at rundt 30.000 mennesker blir kristne, hver dag.!
Når den tyskfødte evangelisten Reinhard Bonnke holdt møter over hele Afrika på begynnelsen av 80 tallet, ble han kjent for å dra rundt med verdens største telt, med plass til over 35.000 mennesker.
Men det ble fort for lite. På den siste kampanjen han holdt i byen Ibadan, Nigeria, nå i begynnelsen av November, var kampanje området på størrelse med 8 fotballbaner.
500.000 mennesker møtte opp.
Men det ble ikke nevnt i media. Ei heller da hans millenium kampanje i hovedstaden Lagos hadde et oppmøte på 1,6 millioner.!

”Funker det?”

Under 2 verdenskrig ble en mann skutt, og lå døende på båren. En venn bøyde seg over ham, og spurte :” ”er det noe jeg kan gjøre for deg?” ” Nei”, svarte mannen. ” Jeg kommer til å dø!” ” Kan jeg gi noen beskjed fra deg da?” spurte kameraten igjen. ” Ja, kan du gi beskjed til mannen som bor på denne adressen. Fortell ham at det han lærte meg som barn, er til hjelp for meg nå, nå som jeg skal død.
Mannen var hans gamle søndagskolelærer.


” Og dette er løftet som Han selv har gitt oss, det evige liv” Bibelen


Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter