Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Hvem var den som sa at det skal være enkelt??

For en liten stund siden, feiret jeg og min fru 15 års bryllupsdag. Jeg synes absolutt DET er noe å feire, i disse tider. Det kom litt brått på, som det jo ofte kan gjøre for oss mannfolk, men to dager før, booket jeg oss inn på brudesuiten på Hovdegård. Som en overraskelse til min kjære.
På en torsdag!!
Da det også var altfor lenge siden jeg hadde vært på fotballtrening, bestilte jeg Spa-behandling til henne, mens jeg selv dro på trening. Av erfaring vet jeg at vi kan ha litt forskjellige ønsker.
Det hele ble en minnerik og flott opplevelse, utenom den vanlige hverdagen, som anbefales på det varmeste.
Vi ”grep dagen!!”

Du drømmer om et bedre liv, engang i fremtiden. Men ditt beste liv er NÅ!.
Du kan finne styrke i motgang, når du slipper taket i fortiden. Du kan utvikle et positivt selvbilde, når du lever for å gi.
Morgendagen får du kanskje aldri se.
Velg derfor å være glad. For ditt beste liv er NÅ!


”Vi hjalp hverandre, og jobbet med hverandre hele livet.” Arne. Gift i 60 år.

Men det har absolutt vært andre dager også, i vårt forhold. Det har både blåst og stormet, og noen dager har heten virket uutholdelig. Noen dager har vi bare bitt tennene i det sure kneet, og holdt ut. Noen dager har håndkleet nesten nådd baken, som et tegn på at vi gir opp. Det er for vanskelig. For mange ulikheter, og utfordringer. OG HVORFOR I ALL VERDEN MÅ DISSE FØLELSENE SNAKKES OM!!!?
Min erfaring er at å bygge et forhold tar tid.
Som en sa: ”Enhver av oss er enestående i universet. Derfor vil det alltid ta tid, ofte lang tid- før vi forstår hverandre.” Men det er ikke alltid en reise på første klasse, rent følelsessmessig. 90% av alle filmer, og Tv programmer handler om tiden vi er forelsket, og alt er nytt! Og det er greit for underholdningens skyld. Bare vi ikke går rundt og tror at det blir slik HELE veien!

Etter et foredrag angående relasjoner, og relasjonsbygging kom ei ung, frisk jente bort til forfatteren og presten Per Arne Dahl, og sa: ”Takk for et overraskende bra foredrag. Vet du forresten hva jeg har sagt til mine to siste samboere? Jo, jeg har sagt at hvis de ønsker jeg skal få tenning på dem, må de slutte å løfte alle disse vektene i helsestudio, og heller begynne å løfte frem noen vanskelige følelser. Va`kke det allright sagt, prest??!”
Men hvem har sagt at DET er enkelt?


”Det er godt å vite hva man ønsker seg. Bedre å sette pris på den man har.”

I dagens samfunn, og jag etter mer og bedre, har ordet ”tilfreds” små vilkår. Men deler du det opp, betyr det: Til- Freds. Altså noe som fører til fred! Kanskje trenger du ikke noe nytt!? Bare sette pris på det du faktisk har.!?.
For hvis det å være fornøyd med det enn har, istedenfor hele tiden jage etter nye ting, fører til fred. Ligger det kanskje nærmere enn vi tror!?
Men enkelt!?

Hva livet har lært meg!

Livet har lært meg.
At om vi bare holder ut, så ser vi engang at isen smelter.
At skyene letter, at solen bryter frem.
At livet spirer og gror.
Og at mye har modnet seg, under sykdommens smerte.
Og under skuffelsene, og lidelsene.
Kunne vi alle bare lære oss, at lidelsen er en del av livet.
At all skapningen har i seg dette med smerte,
ved vekst og modning.


” Selv når du sier at du ikke ser Ham, ser Han din sak. Bare vent på Ham.” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter