Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Hvis alle hadde fulgt prinsippe: øye for øye, og tann for tann,
hadde hele verden snart går både blind og tannløs
- Del 3 -


Sommeren 1977. Tre av Elvis Presleys tidligere livvakter (de hadde fått sparken) gir ut en bok ved navn: ”Hva hendte Elvis?” Med undertittel: Den andre, mørke siden, av en av verdens mest strålende stjerner.”
I detalj bretter de ut ting som har skjedd i Elvis innerste krets. En skittentøyvask få heldigvis får muligheten til å oppleve angående sitt eget liv. De forteller om avhengigheten av piller, narkotiske stoffer, utroskap og eksplosive sinneutbrudd. Jo visst skrev de boken i både sinne og frustrasjon. Men Red West, som hadde kjent Elvis siden skoledagene, sa at deres overordnede mål var å hjelpe ham. Mer enn noe annet ønsket de å se ham som han var i sine glansdager. Kanskje han ville våkne opp, ved hjelp av å se ”sannheten” i øynene ?!
På spørsmål fra en av journalistene, som sa: Hvis dere elsket ham så høyt, hvorfor beskyttet dere ham ikke?, svarte han:
”Beskytte ham!? Hvordan beskytter du en mann fra ham selv?”
Få måneder senere dør Elvis, kun 42 år gammel.

”Hvordan beskytter man seg mot seg selv?”

Han ble beundret, og sett opp til av millioner. Og han hadde alt det mange av oss forbinder med det å være lykkelig. Allikevel slet han. Med seg selv! Han taklet ikke det presset, og de forventningene som han skulle leve opp til.
Og i større eller mindre grad, tror jeg det gjelder for mange av oss.
For utfordringene kommer egentlig fra INNSIDEN.
Spørsmålet må bli: hvordan kan vi hindre at det negative i oss får spillerom, og la det positive få rom? Hvordan skal vi takle oss selv, midt i denne ”kampen” vi alle står i? Og hvordan kan vi beskytte andre fra de ”mørke sidene” i vår natur?
Først av alt tror jeg innrømmelse og ærlighet er viktig. Det er utrolig hvor frigjørende erkjennelse av et problem kan være - Når vi slutter å peke fingrer på alle andre, og selv tar inn over oss ansvaret.
”Det er i sannhet et onde å være full av feil. Et enda mer onde og være full av feil, og ikke være villig til å erkjenne dem” Pascal
Og for noen ”troll” holder det med at sollyset får bryte igjennom, og så : Paff. Forsvinner de som dugg for sol!
Men de fleste er mer seiglivet…

”De fleste mennesker trenger mer kjærlighet enn de fortjener”

Mange mennesker mener kristendommen er en krykke, for svake mennesker som ikke takler livene sine selv. Jeg tror det er et snev av sannhet i det. Jeg innrømmer gjerne mitt behov både for hjelp til å takle livet, kraft til å gjøre det rette, kjærlighet som ALLTID er der og tilgivelse for mine mange feiltrinn.
Men jeg tror det går dypere enn det. Jeg tror lengselen etter det tapte paradis ligger latent i oss.
Jeg tror ropet etter å bli sett, forstått, godtatt og elsket betingelsesløst er en del av oss.
Jeg tror vi fort kan hardne til, når disse grunnleggende tingene svikter.
Og der blomstene ikke blir vannet, klippet, stelt og tatt vare på.
Der vokser det ugress.
I hagen.
Og i livet.

” Vi elsker, fordi Han elsket oss først!” Bibelen


Les -Del 4-Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter