Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Hvis alle hadde fulgt prinsippe: øye for øye, og tann for tann,
hadde hele verden snart går både blind og tannløs
- Del 2 -


Det var en vakker vårdag, og jeg hadde hatt en av mine sedvanlige krangler med min storebror. Men denne gangen skulle det ende litt annerledes enn at jeg fikk juling og begynte å gråte. Jeg husker ikke i detalj hva som skjedde, men husker jeg stod i hagen med en dartpil i handa. I kampens hete kastet jeg den så hardt at den ble stående i låret på ham. Han ropte i smerte, og jeg ble redd.
Men samtidig kjente jeg : - Det har du sannelig fortjent! Etter ALL julingen jeg hadde fått oppgjennom årene. Hvor han alltid var den sterkeste, og hadde overtaket. Nå fikk jeg min hevn. Det føltes godt, og ikke minst rettferdig.
Siden har jeg ofte kjent på en del følelser som ikke har vært helt i vater. Følelser og reaksjoner som jeg absolutt ikke er stolt av, men som jeg etter et 36-års langt liv allikevel må erkjenne at er en del av meg. Og min erfaring er at det faktisk hjelper å få dem i lyset.

”Filmen”

Hva om det fantes en film om ditt liv. Der ALT var med. Ikke bare de ting som du er ganske så fornøyd med, men også de tingene du helst ikke er så stolt av. Og ikke bare det, men også hva du tenkte, og følte i forskjellige situasjoner.
Her gjøres klart til filmaften:
Sammen med alle dine venner, og dine nærmeste sitter du i en stor sal. Filmen begynner å snurre. Og i det det går opp for deg at det faktisk Er filmen om Ditt liv som kjøres, kjenner du hvordan panikken tar tak. Episoder kommer opp i ditt indre, og med gru snur du deg rundt, og ser de rette vedkommende er der! Du skal til å rope, men det kommer ingen lyd. Du prøver å springe, men sitter fast. Og filmen ruller, og går,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

”For alt ligger nakent og bart, fremfor Ham vi skal stå til regnskap for”

I gamle dager, før digitalkameraet, hadde vi film i kameraene. Vi tok bilde av noe som hadde skjedd, så lå det gjemt inne i kameraet til vi hadde tatt opp hele filmen, og vi leverte det hos fotografen. Etter noen dager kunne vi gå tilbake, og få se bildene som var tatt. Noen ganger hendte det at filmer ble liggende bortglemt, men desto større glede når de ble funnet, og vi igjen kunne minnes. - Ja, det var vi også med på ja, Var han der også?, det hadde jeg glemt. Slik holdt vi på, i skikkelig gamle dager.
Noen ganger hendte det noe merkelig. Det hendte at jeg trodde jeg hadde snurret filmen tilbake, og åpnet dekslet der bak. Da kom lyset på filmen, og det hadde den effekten at filmen ble ødelagt. Den ble rett og slett slettet. Selv om bildene var fra reelle situasjoner som hadde skjedd, var de borte som dugg for sol. Derfor ble også disse gamle filmene åpnet i mørkerom, for å beskytte dem mot lyset.

” Jeg er verdens lys.”

Dette er en av mange merkelige utsagn av Jesus. Men sett i denne sammenhengen gir det faktisk en mening. Han kom nemlig for å skinne inn i våre liv. Ikke først og fremst for å vise all skitten som ligger i krokene(selv om lyset også ofte har den effekten).
Men han kom for å lyse på vår livs film, slik at han kunne slette den ut!!!!
Han kom for å gi meg, og deg en helt ny start! Det er faktisk de gode nyhetene som bibelen forteller om. Og det spiller ingen rolle hva som var på filmen fra før! Spørsmålet er: Finnes filmen, eller er den slettet!?

”Men dersom vi bekjenner våre synder, er Han trofast, og rettferdig, så Han tilgir oss syndene, og renser oss fra all urett” Bibelen


Les -Del 3-Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter