Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Det er bare to måter å leve livet vårt på:
Den ene som om ingenting er et mirakel. Den andre som om alt er et mirakel.


Jeg undrer meg stadig. Og håper egentlig jeg alltid vil fortsette med det.
Denne gangen var det en eller annen professor i radioprogrammet Norgesglasset, som dro mine tanker av sted. Han forklarte det komplekse scenarium som oppstod i tidenes morgen, som førte til at atmosfæren ble nøyaktig slik den måtte bli, for at livet skulle oppstå. Som han sa: egentlig går det nesten ikke an.

" Den eneste sanne visdom, er å vite at du selv ikke vet alt"

Men vi er nå havnet her! Med en kropp som er satt sammen av ca 10 tusen billioner celler, hvor hver enkelt av cellene er mer avansert oppbygd enn hvilken som helst moderne by!!
Med en hjerne på ca 1350g, som behandler informasjon tilsvarende 1000 supercomputere. Eller sagt på ”gamlemåten”: En informasjonskapasitet beregnet til 25 millioner bind, tilsvarende 80 mils hylleplass i et bibliotek!

Og hva med noe så ”enkelt” som maten vi har i oss, og prosessene rundt det. Gjennom et helt liv spiser vi mellom 15, og 20 tonn mat. Ikke rart noen føler de drasser på noen kilo for mye! 3-5 tonn av det går ”rett gjennom”, og ut! Men vi kan jo ikke bare sprøyte middagen inn i kroppen. Avanserte prosesser er i sving fra maten når munnen. Tenk bare på når vi får noe i vrangen! De fleste gangene går det bra, uten at vi ofrer det så mange tanker.

Takk og pris for at vi har tarmtotter!! De gjør jobben, med å dra næringstoffene ut av det vi spiser, og få det videre ut i kroppen! Som i et voldsomt samlebandsanlegg, med en overflate like stor som en fotballbane, blir viktige avgjørelser tatt for kroppens ve, og vell! Snedig.
Men har du tenkt på å kvitte deg med noe av tarmtottene i det siste? Ikke det nei!
Da skal du være glad for at de kvitter seg av med noe selv. De vokser nemlig, og hvis de IKKE hadde ordnet opp i dette selv, ville vi gått rundt med en utlagt tarm på ca 15 m hele gjengen! Noe å takke for til kvelds?

” Sånn er det bare…”

En annen dag så hørte jeg på radioen om en organisme som hadde et slik voldsomt vekstpotensiale, at hvis det ikke hadde møtt motstand, hadde den dekket hele jordens overflate på under 3 måneder!!!
Enda en ting å takke for til kvelds?
At denne motstanden finnes!?
Hvem skal så takkes?

”Mine ben var ikke gjemt for deg, da jeg ble dannet i det skjulte, og kunstferdig knyttet sammen i mors liv. Som foster, så Dine øyne meg. Og i Din bok var de alle skrevet ned, de dager som var fastlagt for meg, før en eneste av dem var kommet!” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter