Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Livet krever ikke at vi skal være best. Men at vi gjør vår beste!

Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Jeg tror på ingen måte at jeg har svarene på alle livets spørsmål, eller forstår alle ting. Men jeg har et brennende ønske om å formidle noe av det jeg har erfart.

Og en ting som jeg vil rope ut til deg, er at du må ikke gå rundt og tro at du ikke er bra nok til å be til Gud!!!!!! Jeg bryr meg ikke om hva du har gjort, hvordan du føler deg, eller hva andre mennesker tenker om deg. Jesus kom nettopp for slike som oss, som ikke alltid får det til. Henvend deg til han i din smerte. Henvend deg til han i din nød, i din sorg, og i din glede. Utøs ditt innerste for ham. Han elsker deg mer enn du noen gang vil fatte. ”Men jeg vet ikke helt hva jeg skal tro. Det har skjedd så mye vanskelig, og det er SÅ masse jeg ikke forstår. Og dessuten er jeg langt fra religiøst anlagt.” sier mange.
Velkommen i klubben, sier jeg.
Jesus sa: ”Det er ikke de friske som trenger lege, men de syke”
I et norsk ukeblad, blant historier om levde liv fra virkeligheten, dukket denne opp.

”Bønnens makt?”

Jeg har lyst til å fortelle om noe som hendte oss for ikke lenge siden. Vi fikk nemlig beskjed om at Merete, en av de livligste venninnene våre, kanskje den gladeste også, kjempet for livet fordi en idiot ikke kunne vente i ti sekunder, men måtte presse seg forbi og dermed kjørte rett inn i bilen til Merete. Hun var helt sjanseløs.

Ingen visste om hun ville overleve. Broren ringte og sa at hun kanskje ikke klarte seg natten igjennom. Dere må be. Det er alt dere kan gjøre, sa han.

Ingen av oss er spesielt kristne så vi bare så på hverandre. Men Merete holdt på å dø. Det var det som gjaldt, så vi ringte til alle vi kjente, og ba dem komme over. ” Vi skal be for Merete”, sa vi – og alle kom.

Til slutt var vi 32 i det lille rommet. Det ble en lang natt. Vi holdt hender, og ba inni oss eller sammen på hvert vårt vis. Vi ba for Merete. Vi gråt for Merete, satte frem et bilde av henne og tente to lys. Det var akkurat som om rommet vibrerte. Og det gjorde utrolig godt å være sammen om dette.

Jeg vet ikke hva som skjedde, men morgenen etter ringte broren og sa at krisen var over og at Merete ville klare seg. Det har hun gjort også.

Hun går med krykker nå, og skal snart kvitte seg med dem også. Og legene sier hun er et levende mirakel. De rister på hodet, og skjønner ikke hva som skjedde. Vi har fortalt om bønnenatten. Da ble de helt stumme. Selv leger kan bli det. En av dem begynte å gråte faktisk. Det var fint og oppleve. Han sa at han hadde opplevd litt av hvert i sin legegjerning, men ikke dette.

Jeg vet ikke hva jeg skal tro, men jeg vet at jeg skal be igjen om noe slikt skulle skje igjen. Også takker jeg for at Merete ble bra.

Vi har snakket mye om dette, og er enige om at vi skal takke, selv for småting.

Vi har så mye å være takknemlige for.

Det gjelder sikkert deg som leser dette også. 25 år

” Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får. Den som leter, han finner. Og den som banker på, skal det lukkes opp for” Jesus

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter