Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

”Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det.”


De var ny i nabolaget, og startet den første morgenen med frokost ved kjøkkenbordet - og utsikt over naboens hage. Da de ser naboen henge ut klærne på klessnora, utbryter fruen i huset: «Det virker ikke som naboens vaskemaskin er helt oppegående. Klærne er jo så skitne at jeg ser det helt herfra.» Dette gjentar seg flere morgener, og hun spekulerer i hva det kan ha seg: «Lurer på om det er pulveret hun bruker? Hun kan umulig se noe særlig, etter som hun henger opp tøyet i tro på at er rent.» Mannen svarer ingenting, men det er jo ikke så uvanlig, tenker hun. Men så en morgen virker det som om naboen har gjort noe. "Se," utbryter hun overrasket. "Nå ser alt mye bedre ut." Da kommer det tørt fra ektemannen. "Jeg stod opp litt tidligere i dag, og vasket vinduene våre"


”Noen ganger er det vi ser så klart, preget av våre skitne vinduer.”

Ikke tro på alt du ser. «Å se seg blind,» er ikke et uttrykk som kom opp i noens sinn helt uten kontakt med den virkelige verden. Jeg har hørt at det å være tålmodig, egentlig betyr: «Se etter engang til.» Og da kan det jo vise seg at vi ser litt annerledes på saken?

”Både vårrengjøring og julevask er kjente begreper. Men hva med Nyttårsvask?”

Jeg tror vårt indre trenger en skikkelig vask engang iblant. At vi trenger å «justere» linsen, slik at vi kan se på de vi omgås med «nye øyne.» Hva om vi kunne gitt hverandre en helt ny start på det nye året? At vi ikke hadde sett på hverandre gjennom «fortidens linser?» Hva om vi kunne gitt oss selv en helt ny start? Og glemt alt det som ligger bak, og strekt oss inn mot framtiden, uten fortidens ballast?

”En raus og tålmodig Gud?”

Det ble nylig sagt i en begravelse av en hedersmann her ute, at han var utrolig raus med sine medmennesker. Og det, mente vedkommende som fortalte om mannen, kom av at han hele livet hadde hatt en raus Gud. Hvordan er din Gud? Er han raus, tålmodig, full av tilgivelse, kjærlighet og nåde? Er han en som kommer med framtid, håp og lys inn i vår mørke verden? Eller er han utålmodig, anklagende, ja, endog sinna? Eller kanskje helt fraværende?
Min bibel forteller meg at på Golgata, der Jesus gav sitt liv for oss, ble slusene åpnet. Ikke for at skitne vindu er helt greit. Men for at vi kan få dem daglig vasket, slik at vi kan se bedre.

 

”Kom la oss gjøre opp vår sak, sier Herren. Om deres synder er som purpur,
skal de bli hvite som snø. Om de er røde som skarlagen, skal de bli hvitere enn ull

Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter