Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

”Å tro at verden er blitt til av seg selv, er like sannsynlig som å tro at Gyldendahls leksikon er blitt til ved en eksplosjon i et boktrykkeri”


Nå begynte jeg å bli ivrig. Så jeg kjørte på, og tok frem et gammelt ur. ”Vet dere hvor dette uret kommer fra? Jo, det skal jeg forklare. For milliarder av år siden, fantes det noe som kaltes Ur- tåken. Og gjennom utallige atomiske sammenblandinger, og millioner av års utvikling så ble alle slike klokker til, helt av seg selv.
Neida, jeg bare tuller. For det som egentlig skjedde, for millioner av år siden, var at det var en eksplosjon i en metallfabrikk, og ut av den, gjennom avansert utvikling, og millioner av år, ble dette uret en realitet.
Så du tror ikke på det? Men hvordan i himmelens navn kan du da tro, at du selv, som er mye mer avansert en et skarve ur, er blitt til på lignende måte? At DU skal være resultatet av et stort smell?
Da Jurij Gagarin på 60- tallet var den første astronaut i verdens rommet, ble det laget propaganda plakater hvor Gagarin skuer utover det store intet, og leter etter Gud. Men han ser ingen. Konklusjon: Det finnes ingen Gud!
Vet du hvor lurt det er? Det er som å åpne dette uret her, og se etter en urmaker, og finner du ingen er konklusjonen gitt.
Det finnes ingen urmaker.”


”Respekt for andres tro og meninger”

Det er en fantastisk ting, at vi bor i et fritt land der vi kan dele vår tro, erfaringer, og meninger uten fare for eget liv. Langt fra alle lever under slike omstendigheter.
Dette var et utdrag fra et skolebesøk jeg hadde for en del år siden, der jeg skulle si noe om skapelsesteorien.
Og personlig synes jeg mye av argumentasjonen fortsatt holder seg.
Men selv om jeg grunnleggende har det samme synet i dag, ville jeg nok ordlagt meg litt annerledes nå.
Jeg har lært med årene at man trenger ikke å blåse ut andres lys, for at sitt eget skal skinne.
Og man bygger ingen broer ved å fortelle andre mennesker hvor dumme de er, og hvor feil de har tatt.
Men med gjensidig respekt, og åpne og ærlige diskusjoner, kan vi alle komme et steg videre.

”Det er mulig å ha to tanker i hodet samtidig.”

For vi er alle i samme båt, på vandring i det fantastiske som kalles livet.
Og det er grunner for at mennesker tror, og ikke tror.
Det er grunnen til at jeg vil sitere ateisten Frank Rossavik her mot slutten.
”Jeg har aldri hatt så mye som et snev av gudstro. Likevel har jeg vært interessert i religion så lenge jeg kan huske. Religionens potensiale for undertrykkelse, og ødeleggelse er hevet over enhver tvil. Det finnes knapt grenser for bruk, og misbruk av dens makt i familier, menigheter, og ellers i verden. På den annen side har jeg også vært fasinert av kraften som kan ligge i den personlige gudsrelasjonen, der presten, eller frelsesoffiseren spiller en underordnet rolle.
Jeg har truffet menn som var narkomane, og kriminelle, som så ”møtte Jesus”, og som deretter fikk livet sitt på skinner, slik at de nå er familiefedre med jobb og sinnsro. Dette er en form for mirakel som selv ikke Nav kan bevirke, selv om den fungerer aldri så bra. Her er det uviktig om Jesus lever, eller om folk bare innbiller seg det, poenget er at troen kan gi mennesker styrke til å takle problemene i sine liv” Ateist Frank Rossavik
Godt sagt, Frank.
Og uansett tro, måtte mange slike mirakler skje, igjen, og igjen, og igjen!
Fordi verden trenger det!

”Hvis det er mulig, også langt det står til dere,
skal dere leve fredelig med alle mennesker

Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter