Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

”Frihet fra egne, og andres krav og forventninger”


Han hadde blitt 88 år, og hatt en ledende stilling i vårt samfunnsliv i over 20 år. Så ble han spurt om hvilken alder han syntes var den beste. Her kommer svaret: «Alle mine aldersepoker har vært utrolig rike og gode. Men jeg våger likevel å svare at 70- og 80- årene har vært helt spesielle. I disse årene har jeg ikke hatt noe press om å leve opp til egne, og andres forventninger, og måtte vise resultater. Det har gitt meg en personlig frihet som er viktigere enn nesten alt annet som gjør livet rikt og godt.»
Det minner meg om noe Karl E Bøhn skrev på slutten av sitt liv,,,


”En døendes livsvisdom”

Han hadde vært en av Norges mest profilerte handballspiller og trener. Da kreften ikke lenger levnet ham noen sjanse, skrev han sine tanker til de som hadde fulgt ham i kampen «Vi lever her og nå, og i våken tilstand tenker vi 90 prosent på meg og mitt. Derfor til deg som strever, sliter og jobber for å leve opp til andres forventninger; glem det! Alle andre har mer enn nok med seg og sitt, stol på deg selv og si til deg selv, jeg er GOD NOK!»

”Hvorfor er det så vanskelig?”

Hvorfor er det så vanskelig å bare være seg selv, og ikke bry seg om hva andre mennesker mener? Hvorfor legger vi byrder på oss selv, og andre med så høye forventninger, at vi går med skuldrene langt opp over ørene? Er ikke livet utfordrende nok for oss alle, i perioder?

”Nådens rom”

Nåde er et gammelt utrykk, som jeg tror vi trenger å pusse støvet av. Det inneholder slike dybder og frigjørende sannheter, at et liv uten nettopp det, tror jeg fort kan bli fattig. For nåde er noe friskt, som kommer inn som en balsam, der sår har vanskelig for å gro. Nåde er hoppbakken som gjør at vi får fart i livets seilas, og som gjør at vi ikke alltid lander på kulen. Nådens rom er der alle masker kan kastes, og vi kan være oss selv. Nådens rom er der vi elskes mest, selv om vi fortjener det minst. Fordi det er da vi trenger det mest. Nådens rom er der vi kan ligge i hengekøya, og slappe av fra alle krav og forventninger. Og nådens rom er der vi blir ført til hvilens vann, og kan hente styrke til å møte dette livets utfordringer. Og tilslutt - nådens rom er der vi kan høre stemmen til Han som skapte oss, hviske» Du er verdifull, det fineste jeg har skapt. Så sørg for at ingenting av deg går tapt. For du er uendelig høyt elsket, med en evig, uforanderlig kjærlighet»

 

”For det er nødvendig at hjertet blir grunnfestet i nåden,,,” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter