Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

”Bilnøklene”


Vi skulle til Ungarn på påsketur, for å besøke slektninger. Det ble i overkant travelt og full fart før vi skulle dra, men vi kom oss da på ferga. Som vanlig gikk vi inn på ferga, koste oss, og tok det som en tur. Det var da vi skulle av på andre siden ting ble litt mer komplisert. Vi satte oss i bilen, og jeg skulle bare sette i nøklene og starte bilen.
Nøklene ja.
”Har du dem, kjære?” Hun mente at dem hadde jeg tatt. Ok, må vel bare sjekke lommene engang til. ”Nei, hvor er de blitt av da,” sa jeg litt høyt til meg selv. ”Er det noe galt?” kom det fra baksete. ”Neida, er bare litt usikker på hvor jeg la nøklene,” svarte jeg. Men litt stresset var jeg nok.
”Hvor i all verden la jeg nøklene da?” tenkte jeg, idet vi er fremme på Valset og fergeluka er på vei ned.
”Jeg må springe inn å se om jeg har lagt dem fra meg ved kiosken,” sa jeg idet jeg ganske så kjapt sprang ut av bilen. På vei inn så jeg for meg hvordan damen bak disken kom springende mot meg, for å spørre om det var mine nøkler hun hadde funnet.
Men nei da. Hun holdt på med sitt, helt uvitende om det som kom opp som et stormvær i mitt sinn!
”Beklager, men det er ingen nøkler her,” sa hun.
Jeg ”går” tilbake i bilen, mens de mørke skyene dekker for alt av sollys i mitt sinn. ”Fant du dem?” er jo et helt naturlig spørsmål, idet jeg setter meg inn i førersete. Men sjeldent har spørsmålet vært så malplassert. ” Nei!” er mitt kontante svar, idet jeg ser de første bilene starter å kjøre av ferga. Heldigvis står vi ganske langt frem, helt på venstre side. Dog, det virker ikke som det gjør noe inntrykk i baksete.
”Finner du ikke nøklene ?”spør noen av barna ”Nei jeg finner ikke nøklene!!!”
Da alle bilene har kjørt av, og jeg har lett i alle lommene for syttende gang, kommer billettøren smilende og spør om vi ikke får start.
” Nøklene er borte”, sier jeg.

”En busslast med ungdommer”

La meg si det slik: Har du sittet i en bil på ei ferge, mens alle andre biler kjører i motsatt retning, så skjønner du at noe av det siste du ønsker deg er en fullastet buss, med masse kjente ungdommer i, som kjører på den samme ferga.
Men de kom.
I vår bil hadde det begynt å ryke fra baksete, forståelig nok.
For den følelsen du får når din bil står imot alle andres, og bommen går igjen og ferga starter å kjøre mot der du kom ifra, den kan knapt forklares, men bare erfares.
Jeg begynner å le litt, da jeg tenker at dette er jo ikke mulig. Men stemningen blir ikke bedre av den grunn. Jeg prøver i mitt sinn å gå gjennom hva jeg gjorde, da jeg gikk inn på ferga da jeg kom på, og går ruta igjen.
Inn i løvehulen, for å svare på alle spørsmål. ”Skal dere være med tilbake igjen?” ” Hei Geir Yngve, hvordan går det?” ”Finner du ikke nøklene?”
Jeg spør damen bak disken enda engang, men nei.

”Hva gjør man, når alt annet er prøvd?”

Tilbake i bilen begynner jeg å tenke på hvordan vi skal få bilen av ferga på Brekstad. Den står jo motsatt vei, og rattlåset er på, og jeg har ingen reservenøkkel!!
Da kommer fruen med et forslag. ”Nå må vi be til Jesus.” ”Jau, det er det vel gagn i,” tenker jeg. Men hun bare starter: ”Jesus, nå ser du vår situasjon, og vi vet ikke hva vi skal gjøre. Hjelp oss! Kom med din fred, slik at Geir Yngve husker klart. Amen”
Jeg prøver å puste rolig, og der, plutselig, gjennom mitt sinns mørke skyer, kommer et lite lysstreif. ”Hva gjorde du egentlig når du gikk inn på ferga første gang?” Jo, jeg tok søpla i askebegeret, tok det med ut, og kastet det i ,,,” ”Søppeldunken,” sier jeg høyt. Kanskje jeg kastet dem der, i sammen med rasket?
Et håp kommer opp i mitt indre, idet jeg går inn på ferga igjen. Der er det jo masse folk, så jeg synes ikke jeg kan starte og lete opp i søpla. Så jeg bøyer meg, liksom tilfeldig ned ved søppeldunken, og later som jeg knytter skolissene mens jeg gløtter nedi.
Og der, sammens med ispapir og annet rask,
der ligger bilnøklene!!!
Kan du tenke deg for en fest i mitt sinn?
Jeg skal slippe og kjøre ferge resten av kvelden!!
Jeg kan starte min Toyota Hiace, og rett og slett kjøre av!!
Må bare vente til vi har sluppet av bilene på Brekstad, og så kjøre tilbake til Valset igjen.
Sånn kan det gå!


”Let, så skal du finne. Bank på, så skal det lukkes opp for deg. For den som leter, Han finner. Og den som banker på, for Ham skal det lukkes opp for”

Jesus

 

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter