Forside Pastoresn hjorne Visjonen Trosgrunnlag Misjons arbeide Kontakt oss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

pastorens hjørne

Det du vil at andre skal gjøre mot deg, skal du gjøre mot dem

Uansett livssyn, og hva vi tror og mener om de store spørsmål i livet, er dette en leveregel de fleste av oss vil hegne om.
Men hva betyr det i praksis?

”Hvis hele verden var en by på hundre mennesker”

Hvis hele verden var en by på hundre mennesker, ville seks av innbyggerne eie mer enn halvparten av hele byens velstand og rikdom.
Du ville sannsynligvis være en av dem.
Åtti av innbyggerne ville bo i dårlige hus, eller har ikke noe bolig i det hele tatt.
Tretti av de hundre ville kunne lese og skrive, mens femti av dem ville lide av underernæring.
Hvis du hadde mat i kjøleskapet, klær og ha på deg, og et sted og sove, ville du være en av de tjuefem i byen som hadde dette privilegiet.
Var du i tillegg blant dem som hadde penger i banken, eller noen mynter i lommeboka, ville du være blant byens åtte rikeste.
Hva ville du at de rikeste skulle gjort, hvis du var blant de fattigste?

Fosengaven.
Ved å opprette Fosengaven, ønsker vi å være med å gi av disse godene. Jeg drømmer om at alle på Fosen kan være i denne dugnaden, mot jul, i årene fremover. For jeg vet vi kan gjøre en forskjell, og jeg tror vi kan være med å gjøre verden til et bedre sted.
I alle fall for noen!
For noen ganger kan vår neste være langt unna.
Andre ganger nærmere.

Omtrent slik, fortalte en eldre dame en historie fra sin barndom.
”Det var dyster stemning i familien, da pappa hadde vært arbeidsledig i snart to år. Hver morgen dro han ut, for å søke å skaffe seg jobb, og hver ettermiddag så vi ungene at han kom hjem, ofte stiv av kulde, men uten arbeid. Det nærmet seg jul, og på juletrefesten på skolen hadde jeg hull i strømpene, og genseren var for liten. Nye klær var det lenge siden jeg hadde fått.
Rett før jul, fikk mamma en ide, og ba meg gå ned til avisen, for å sette inn en annonse. Hun tok av matpengene, uten å fortelle det til pappa. Jeg gikk og leverte annonsen i en luke. Damen leste annonsen, ble alvorlig, og ba meg sitte ned, og vente. Annonsen lød slik: SOS_ finnes det noen som kan hjelpe oss med litt mat til jul? Bill. Merk.
Jeg satte meg og så på alle som føk forbi i den travle vestibylen: ” De skal sikkert feire jul, med juletre, god mat, frukt, og sjokolade”, tenkte jeg.
Damen ble lenge borte, men da hun endelig kom, gav hun meg en pose med penger som hun hadde samlet inn hos kollegaene i redaksjonen.. ” Nå kan dere kjøpe god mat til jul. Og annonsen skal heller ikke koste dere noe” sa damen blidt.
Jeg løp hjem med pengene, og jeg glemmer aldri hvor glad mamma ble for pengene, og godheten jeg var blitt møtt med. Dette var nok til god mat, ett par støvler til broren min, votter og ny genser til meg. Men det var ikke alt. Annonsen ble satt inn i avisen, og den fikk god respons. Jeg husker at jeg dro av sted og hentet deilig ribbe, en kraftig suppe og godteri til oss barna. En og annen pengeseddel vanket det også, som snille mennesker i lys av julens budskap følte trang til å dele med andre.
Denne julaften var et lys, i en ellers mørk tid!”

Måtte din, og din nestes jul, bli lys i denne mørketida.

En liten gutt ble født i en stall i Juda land.
Da lyste hele himlen, som om den sto i brann.

Så mange hadde ventet, i trange mørke hus.
På denne lille gutten, som gjorde natten lys.

Så hjalp han små, og store. Han gjør det også nå.
Han heter Jesus Kristus, du Ham til venn kan få!


”Slik skal lyset fra det høye gjeste oss som en soloppgang, og skinne for dem som bor i mørke og dødens skygge, og lede våre skritt inn på fredens vei” Bibelen

Tilbake til arkivenTilbake til Forside


 

Fosen Kristne Senter